Όσο πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού τόσο όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην γαλλική πρωτεύουσα. Έτσι ο τυροκόμος Pierre Brisson αποφάσισε να ανοίξει το Musée du Fromage για να παρουσιάσει τις παραδοσιακές διαδικασίες τυροκομίας. Το μουσείο άνοιξε στις 14 Ιουνίου.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Όσοι επισκεφτούν το μουσείο μπορούν να μάθουν για το τυρί αλλά να ενημερωθούν και για την ιστορία της αγροτικής ζωής στη χώρα.
Στην κεντρική έκθεση του μουσείου υπάρχουν επιδείξεις τυροκομίας στις οποίες ο κόσμος μπορεί να συμμετάσχει σε εργαστήρια και έπειτα να δοκιμάσετε το τελικό προϊόν.
Ο Frisson δήλωσε στο euronews «Συνειδητοποίησα ότι στο Παρίσι είχαν ήδη οργανωθεί πολλά πράγματα για την προώθηση του κρασιού. Η κουλτούρα του κρασιού είναι ανεπτυγμένη στη Γαλλία. Το τυρί είναι επίσης ένα μεγάλο πράγμα, αλλά δεν υπήρχαν μέρη όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μάθουν βαθύτερα για τις διαδικασίες παρασκευής του τυριού».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Συνεργαζόμαστε με παραδοσιακούς αγρότες, οπότε θέλουμε οι άνθρωποι να αισθάνονται ότι ταξιδεύουν όταν δοκιμάζουν το τυρί. Ανοίγουμε ένα μικρό παράθυρο στην καρδιά του Παρισιού στην αγροτική πλευρά της Γαλλίας», είπε.
Comments are closed.