RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Ανακαινίζεται το Δικαστικό Μέγαρο – «Μετακόμιση» υπηρεσιών στο λιμάνι

Comments are closed.

Αρχική / Uncategorized / Ανακαινίζεται το Δικαστικό Μέγαρο – «Μετακόμιση» υπηρεσιών στο λιμάνι

Uncategorized

12/02/202521:40

Ανακαινίζεται το Δικαστικό Μέγαρο – «Μετακόμιση» υπηρεσιών στο λιμάνι

Στο λιμάνι θα μεταστεγαστούν κατά το διάστημα της ανακαίνισης  το Εφετείο και η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και θα δημιουργηθούν 14 ακροατήρια.

Ανακαινίζεται το Δικαστικό Μέγαρο – «Μετακόμιση» υπηρεσιών στο λιμάνι

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

 

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης, καθώς φαίνεται πως ευδοκίμησε το σχέδιο που εξεταζόταν τον τελευταίο καιρό για μεταστέγαση υπηρεσιών των δικαστηρίων σε κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός του λιμένα της πόλης.

 

Η σχετική συμφωνία παραχώρησης αναμένεται να υπογραφεί τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Το έργο ανακαίνισης του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, ύψους 52.000.000 ευρώ, για το οποίο έχει εγκριθεί κονδύλιο από το Ταμείο Ανάκαμψης, περιλαμβάνεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα κατασκευής δικαστικών μεγάρων στην Κεντρική Μακεδονία (Σέρρες, Κιλκίς, Έδεσσα), με το μοντέλο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Προκειμένου όμως να υπάρξει ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων, κατά την εκτέλεση των εργασιών και των εσωτερικών μετακινήσεων που θα απαιτηθούν, αναζητούνταν τα τελευταία χρόνια κτιριακοί χώροι για τη μεταστέγαση δικαστικών υπηρεσιών.

Οι λύσεις που εξετάστηκαν και τελικώς δεν προχώρησαν, για διάφορους λόγους, αφορούσαν αφενός το κτίριο του ΕΦΚΑ Πύλης Αξιού και αφετέρου ένα βιοτεχνικό ιδιωτικό κτήριο επί της οδού Μοσκώφ, σε απόσταση αναπνοής από το υπάρχον δικαστικό μέγαρο.

Υπό αυτές τις συνθήκες αναζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις και προκρίθηκε η λύση του λιμανιού όπου εντοπίστηκαν κτιριακές εγκαταστάσεις, ιδιοκτησίας του ΟΛΘ, κάποιες από τις οποίες λόγω παλαιότητας ανακαινίζονται αυτό το διάστημα. Μέρος αυτών μισθώθηκε από πολυεθνική εταιρεία και θα φιλοξενήσει το προσωπικό της.

Πηγές του Εφετείου Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι η σύμβαση που θα υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα έχει ορίζοντα 18 μηνών, με παραχώρηση από τον ΟΛΘ μέσω μίσθωσης. Ο σχεδιασμός φέρεται να προβλέπει τη μεταστέγαση υπηρεσιών του Εφετείου και της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης και τη δημιουργία 14 ακροατηρίων.

Ανοιχτό πάντως είναι και το ενδεχόμενο μόνιμης μεταστέγασης των συγκεκριμένων υπηρεσιών, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του νομικού κόσμου της Θεσσαλονίκης για επέκταση του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου.

 

 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

Uncategorized

17.1.202518:24

  Δωρεάν μαθήματα κινεζικής γλώσσας προσφέρει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στους φοιτητές του. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών στο πλαίσιο των δωρεάν διατμηματικών μαθημάτων και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο «Κομφούκιος» και θα προσφέρει στο εαρινό

Uncategorized

11.1.202521:25

  Ασύλληπτο περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν πατέρα σημειώθηκε την περίοδο των Χριστουγέννων στο Γαλάτσι. Κατά τη διάρκεια παιδικής παράστασης, εγκατέλειψε την κόρη του, για να πιει… μπίρες. Ο 42χρονος πατέρας, σύμφωνα με το Star, ήταν μαζί με την εξήμισι ετών

Uncategorized

5.1.202519:26

  Οι φίλοι του Άρη αντέδρασαν, βλέποντας την ομάδα τους να μην μπορεί να απειλήσει τον ΟΦΗ και να χάνει μέσα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με 2-0. Σχεδόν σε κάθε επαφή με τη μπάλα, υπήρχαν αποδοκιμασίες μετά το πρώτο γκολ του

Uncategorized

2.1.202519:27

  Ο Ιβάν Σαββίδης κάλεσε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη τα στελέχη του τμήματος ασφαλείας της ΠΑΕ και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την (αν)αναποτελεσματικότητα που διαπίστωσε στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ άσκησε έντονη κριτική κυρίως

Uncategorized

31.12.202419:27

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο αρχιεπίσκοπος ευλόγησε τη βασιλόπιτα και τόνισε ότι «μπροστά στο κατώφλι της νέας χρονιάς, στον νου μου έρχονται

Uncategorized

31.12.202415:00

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου ο 17χρονος που τραυματίστηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε, χτες βράδυ, στο 1,5 χλμ του επαρχιακού δρόμου Λαιμού Πρεσπών – Φλώρινας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος έχει σοβαρό χτύπημα και αιμάτωμα

Rthess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

12.2.202519:40

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή