RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Θεσσαλονίκη: Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Θεσσαλονίκη: Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28/12/202118:45

Θεσσαλονίκη: Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα

Το ιικό φορτίο των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Θεσσαλονίκη: Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα

Γράφει RTHESS NEWSROOM

Αυξητική τάση στα λύματα του κορονοϊού σε 7 περιοχές της χώρας που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

 

Συγκεκριμένα καθαρή αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (+35%), στην Περιφέρεια Αττικής (+100%), στην Κέρκυρα (+191%) και στα Ιωάννινα (+233%), ενώ οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (+14%) και στα Χανιά (+26%).

Καθαρή μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (-34%), ενώ οριακέςήταν οι μειώσεις στο Βόλο (-14%), στην Ξάνθη (-18%), στη Λάρισα (-21%) και και στο Ρέθυμνο (-26%). Σταθερό έμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Πάτρα (+1%).

Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/12/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε σημαντική αύξηση (+100%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 13-19/12/21. Η ανοδική τάση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της περιφέρειας Αττικής ξεκίνησε από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021.

Έκτοτε το ιικό φορτίο αυξήθηκε σταδιακά, με την πρώτη μεγάλη αύξηση να καταγράφεται τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Οκτωβρίου και την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Τις υπόλοιπες εβδομάδες του Νοεμβρίου καθώς και τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου το ιικό φορτίο στα λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις με μη σημαντικές αυξομειώσεις, ενώ την τέταρτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου (20-26/12/21) το ιικό φορτίο παρουσίασε μεγάλη αύξηση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη τιμή πουέχει παρατηρηθεί έως σήμερα.

Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/12/21, στη Θεσσαλονίκη, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή αύξηση (+14%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 13-19/12/21. Σημειώνεται όμως ότι η πτωτική τάση του ιικού φορτίου, που καταγράφηκε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αντιστράφηκε με τις ημερήσιες μέσες τιμές από τις 18 Δεκεμβρίου μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου να παρουσιάζουν συνολική αύξηση 57%. Το ιικό φορτίο των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Λάρισα: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/12/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα παρουσίασε οριακή μείωση (-21%) σε σχέση με την εβδομάδα 13-19/12/21

Βόλος: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/12/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο παρουσίασε οριακή υποχώρηση (-14%) σε σχέση με την εβδομάδα 13-19/12/21.

Ηράκλειο: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/12/21, και πιο συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 20-24/12/21, στην πόλη του Ηρακλείου, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε μικρή αύξηση (+35%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 13-19/12/21. Τα επίπεδα του ιικού φορτίου παραμένουν υψηλά.

Χανιά: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/12/21, και πιο συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 20-24/12/21, στην πόλη των Χανίων, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή αύξηση (+26%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 12-19/12/21. Τα επίπεδα του ιικού φορτίου παραμένουν υψηλά.

Ρέθυμνο: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/12/21, και πιο συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 20-24/12/21, στην πόλη του Ρεθύμνου, το μέσο ιικό φορτίο των λυμάτων παρουσίασε οριακή μείωση (-26%) σε σχέση με την εβδομάδα 13-19/12/21. Τα επίπεδα του ιικού φορτίου παραμένουν υψηλά.

Πάτρα: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/12/21, στην Πάτρα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε σταθερό (+1%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 13-19/12/21. Η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων κινείται σε υψηλά επίπεδα.

Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/12/21, στην Ξάνθη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή μείωση (-18%) σε σχέση με την εβδομάδα 13-19/12/21.

Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/12/21, στην Αλεξανδρούπολη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε μείωση (-34%) σε σχέση με την εβδομάδα 13-19/12/21.

Ιωάννινα: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/12/21, στα Ιωάννινα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+233%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 13-19/12/21.

Κέρκυρα: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/12/21, στην πόλη της Κέρκυρας, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+191%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 13-19/12/21

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8.3.202512:00

  Η Lynk & Co φέρνει στην Ευρώπη το επαναστατικό plug-in hybrid SUV, Lynk & Co 08, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής βιώσιμης κινητικότητας. Κάνει την αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση προσιτή σε όσους δεν είναι ακόμα έτοιμοι να δεσμευτούν σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

5.3.202520:46

  Η Grand Automotive Hellas αποτελεί μέρος του Grand Automotive Group LLP, ενός εκ των κορυφαίων εισαγωγέων και αντιπροσώπων αυτοκινήτων σε 13 βασικές αγορές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο όμιλος διαχειρίζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο 11 κορυφαίων μαρκών, παρέχοντας ποιοτικά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

5.3.202518:30

  Ο πρωτοπόρος του αυτοκινήτου και ιδρυτής της εταιρείας, Gottlieb Daimler, απεβίωσε στο Cannstatt πριν από 125 χρόνια, στις 6 Μαρτίου 1900, σε ηλικία μόλις 65 ετών. Ο Όμιλος Mercedes-Benz Group τιμά τα εξαιρετικά του επιτεύγματα για την εταιρεία και

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

4.3.202519:30

  Σε μια καθολική στροφή σε ότι αφορά τον τρόπο που προσεγγίζει την αγορά των compact SUV, η Citroën επανεφευρίσκει το C3 Aircross. Στην ευρωπαϊκή του παραλλαγή, αυτό το καινούργιο μοντέλο μοιράζεται την πλατφόρμα Smart Car με το πρόσφατο C3,

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

4.3.202518:30

  Η CUPRA κατέκτησε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην εντυπωσιακή της πορεία, καθώς αναδείχθηκε ως η «Πιο Trendy Μάρκα της Χρονιάς» στα αναγνωρισμένα βραβεία Auto Motor und Sport Awards. Είναι η πρώτη φορά που η αντισυμβατική, συναισθηματική και ανατρεπτική μάρκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

3.3.202519:47

  Όταν η θερμοκρασία πέφτει χαμηλά τον χειμώνα και το χιόνι έρχεται να καλύψει τους δρόμους, η αυτονομία όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά tips τα οποία μπορεί να ακολουθήσει κανείς για να έχει στο κρύο την καλύτερη

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή