Στοιχεία που αφορούν τα κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ο πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου. Πρόκειται για στοιχεία που συνέλλεξε η Πρυτανεία και τα οποία κατέθεσε με πρωτοβουλία το ο πρύτανης.
«Τρεις είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η παρουσίαση των στοιχείων που έδωσα στον εισαγγελέα. Ο πρώτος έχει την υγειονομική διάσταση, ο δεύτερος έχει να κάνει με την ασφάλεια και ο τρίτος έχει να κάνει με την παράνομη οικονομική δραστηριότητα» τόνισε ο πρύτανης σε δηλώσεις του.
Παράλληλα τόνισε ότι οι διοργανωτές των πάρτι «δεν έχουν να κάνουν με φοιτητικές παρατάξεις, δεν έχουν να κάνουν με φοιτητικούς συλλόγους. Οι φοιτητικοί σύλλογοι περιφρουρούν τους χώρους τους μέσα στο πανεπιστήμιο».
«Τα στοιχεία, τα οποία κατέθεσα στον εισαγγελέα έχουν να κάνουν με ό, τι έχει περιέλθει εις γνώσιν ημών, ότι έχουμε συλλέξει από τις υπηρεσίες φύλαξης του Πανεπιστημίου. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει παράνομη οικονομική δραστηριότητα πολλών χιλιάδων ευρών η οποία συνοδεύεται πιθανόν και από νοθευόμενα ποτά» υπογράμμισε.
«Όλα αυτά μας κάνουν να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και νομίζω ότι οφείλω στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ως πρύτανης να διαφυλάξω από όλους αυτούς το Πανεπιστήμιο από αυτές τις συγκεντρώσεις. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι αθώο είναι μια αισχρή εκμετάλλευση της ανάγκης των νέων για εκτόνωση όπου το εύκολο παράνομο κέρδος δεν λογαριάζει την ίδια την ζωή», σημείωσε.
«Για αυτό το κοινωνικό φαινόμενο πρέπει να υπάρχει μία αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, δικαστικών, αστυνομικών αρχών και πανεπιστημίου. Δεν είναι η ώρα να ρίχνουμε ευθύνες. Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε μία αγαστή συνεργασία και έχουμε καθαρίσει το πανεπιστήμιο από τους ναρκέμπορους» τόνισε.
Comments are closed.