RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Οι τρεις παράγοντες που δείχνουν νέα μέτρα στην Θεσσαλονίκη

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Οι τρεις παράγοντες που δείχνουν νέα μέτρα στην Θεσσαλονίκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

21/09/202113:51

Οι τρεις παράγοντες που δείχνουν νέα μέτρα στην Θεσσαλονίκη

Πέρα από τον σταθερά υψηλό αριθμό κρουσμάτων υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που δείχνουν ότι το μινι λοκντάουν έρχεται.

Οι τρεις παράγοντες που δείχνουν νέα μέτρα στην Θεσσαλονίκη

Γράφει RTHESS NEWSROOM

Φουντώνει η συζήτηση για ένα μίνι lockdown στην Θεσσαλονίκη. Ποιοι είναι οι τρεις παράγοντες που φέρνουν απαγορεύσεις σε μετακινήσεις και διασκέδαση. 

 

Η ανησυχία είναι έντονη τις τελευταίες μέρες σε όλη την Βόρεια Ελλάδα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού σε συνδυασμό με τηνχαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αύριο Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης όπου θα έχει συνάντηση με τους 14 δημάρχους της πόλης δείχνοντας τον συναγερμό που έχει ηχήσει στο υπουργείο.

Όπως έγραψε χθες η ThessNews  από 12 ως 19 Σεπτεμβρίου είχαμε στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης 54 θανάτους από τη νόσο Covid-19, με όλα τα θύματα να είναι ανεμβολίαστοι.

Στα σημερινά στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 53 ασθενείς εκ των οποίων οι 51 (ποσοστό 96,2%) είναι ανεμβολίαστοι.

Σε ότι αφορά τις απλές κλίνες, νοσηλεύονται 258 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί και οι 46 είναι εμβολιασμένοι.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Covid-19.gov.gr, όπως φαίνεται και στο σχετικό χάρτη, για την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών στη Θεσσαλονίκη το 55,52% είναι εμβολιασμένο με μία δόση και 51,24 με δύο δόσεις.

 

 

 

Το… πάθημα που έγινε μάθημα και οι μετακινήσεις για διασκέδαση

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δείχνει ότι στην Θεσσαλονίκη δεν θα αργήσει η ώρα που η επιτροπή των λοιμοξιολόγων να ανακοινώσει νέα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Πέρα από τον σταθερά υψηλό αριθμό κρουσμάτων υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που δείχνουν ότι το μινι λοκντάουν έρχεται.

Αρχικά, η κυβερνητική στάση προς την υγειονομική κατάσταση της Θεσσαλονίκης. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδέχθηκε δημοσίως ότι ένα από τα δύο του λάθη στη θητεία του ήταν ότι δεν «εκλεισε» νωρίτερα την Θεσσαλονίκη. Κυβερνητικά στελέχη λένε ότι το… πάθημα έγινε μάθημα, με αρκετούς να υιοθετούν την στάση ότι του Αγιου Δημήτρη θα ναι αλλιώς φέτος.

Τέλος, τις τελευταίες μέρες, με αποκορύφωμα το τελευταίο τριήμερο με ανοιχτή την ΔΕΘ, υπήρξε μεγάλη κινητικότητα από όμορους νομούς. Υπενθυμίζεται ότι σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία υπάρχουν περιοριστικά μέτρα με απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά την μία τα ξημερώματα και απαγόρευση μουσικής που κάνουν την διασκέδαση απαγορευτική.

Έτσι μετά τις 22:00-23:00 παρατηρείται μεγάλη μετακίνηση αυτοκινήτων τόσο στα διόδια των Μαλγάρων όσο και στις Εθνικές Οδούς. Μάλιστα παρατηρήθηκε το τελευταίο τριήμερο και μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο τις νυχτερινές ώρες.

 

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8.3.202512:00

  Η Lynk & Co φέρνει στην Ευρώπη το επαναστατικό plug-in hybrid SUV, Lynk & Co 08, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής βιώσιμης κινητικότητας. Κάνει την αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση προσιτή σε όσους δεν είναι ακόμα έτοιμοι να δεσμευτούν σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

5.3.202520:46

  Η Grand Automotive Hellas αποτελεί μέρος του Grand Automotive Group LLP, ενός εκ των κορυφαίων εισαγωγέων και αντιπροσώπων αυτοκινήτων σε 13 βασικές αγορές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο όμιλος διαχειρίζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο 11 κορυφαίων μαρκών, παρέχοντας ποιοτικά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

5.3.202518:30

  Ο πρωτοπόρος του αυτοκινήτου και ιδρυτής της εταιρείας, Gottlieb Daimler, απεβίωσε στο Cannstatt πριν από 125 χρόνια, στις 6 Μαρτίου 1900, σε ηλικία μόλις 65 ετών. Ο Όμιλος Mercedes-Benz Group τιμά τα εξαιρετικά του επιτεύγματα για την εταιρεία και

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

4.3.202519:30

  Σε μια καθολική στροφή σε ότι αφορά τον τρόπο που προσεγγίζει την αγορά των compact SUV, η Citroën επανεφευρίσκει το C3 Aircross. Στην ευρωπαϊκή του παραλλαγή, αυτό το καινούργιο μοντέλο μοιράζεται την πλατφόρμα Smart Car με το πρόσφατο C3,

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

4.3.202518:30

  Η CUPRA κατέκτησε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην εντυπωσιακή της πορεία, καθώς αναδείχθηκε ως η «Πιο Trendy Μάρκα της Χρονιάς» στα αναγνωρισμένα βραβεία Auto Motor und Sport Awards. Είναι η πρώτη φορά που η αντισυμβατική, συναισθηματική και ανατρεπτική μάρκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

3.3.202519:47

  Όταν η θερμοκρασία πέφτει χαμηλά τον χειμώνα και το χιόνι έρχεται να καλύψει τους δρόμους, η αυτονομία όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά tips τα οποία μπορεί να ακολουθήσει κανείς για να έχει στο κρύο την καλύτερη

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή