Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα πολίτες των Μετεώρων στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Ραφαήλ για την τοποθέτηση κεραίας στην οδό Κηφισίας.
Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι εναντιώνονται στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας λίγα μέτρα μακριά από βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, γηροκομεία, γήπεδα, παιδικές χαρές και κατοικίες.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή των Μετεώρων Πολίχνης, στην οικοδομή επί της οδού Κηφισιάς 55 με Παπαφλέσσα εταιρία κινητής τηλεφωνίας με την συναίνεση του ιδιοκτήτη τοποθέτησε τρεις κεραίες.
Οι κάτοικοι ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να λάβουν υπόψιν τους την ιδιαιτερότητα του σημείου και να σταματήσουν άμεσα τη λειτουργία αυτών των κεραιών, ενώ ταυτόχρονα ζητούν και ένα έγγραφο από τον φορέα που να ξεκαθαρίζει αν υπάρχει βλαπτική ακτινοβολία από τις κεραίες.
«Είμαστε μαζί με τους κατοίκους να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί για μια ακόμη κεραία που μπαίνει στο δήμο Παύλου Μελα, έχουμε παρα πολλά παράπονα έχει αλλάξει το νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο και μπαίνουν κεραίες συνέχεια χωρίς να ενημερώνεται καθόλου ο Δήμος. Αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της κινητής τηλεφωνίας, αλλά καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά πρέπει να γίνονται σε ένα πλαίσιο που θα προσδιορίζει την ασφάλεια των πολιτών. Η συγκεκριμένη κεραία είναι δίπλα σε παιδικό σταθμό, πολύ κοντά σε παιδική χαρά και καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μια εύλογη ανησυχία η οποία σήμερα διατυπώνεται με αυτή τη διαμαρτυρία. Προηγήθηκε μια έκθεση στη συνεδρίαση του ΔΣ σήμερα το μεσημέρι, ομόφωνα κατατέθηκε ένα ψήφισμα και ψηφίστηκε. Ζητάμε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, να ενημερώνεται ο Δήμος, να υποβάλλονται τυχόν αντιρρήσεις.
Από τη στιγμή που χρησιμοποιούμε όλοι κινητό τηλέφωνο κατάλαβα ιάνουμε τις ανάγκες να μπαίνουν κεραίες αλλά πρέπει να προσέχουμε που θα μπαίνουν, με ποιο τρόπο θα μπαίνουν και φυσικά πρέπει να ενημερώνεται ο Δήμος για να βλέπει όλα τα πολεοδομικά χαρακτηριστικά αν υπάρχουν ευαίσθητες δομές γύρω η όχι», ανέφερε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.
Δείτε φωτογραφίες παρακάτω:
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.