Σε εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων σε όλα τα σχολεία της χώρας προχωρά το Υπουργείο Παιδείας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024, όπως ανακοίνωσε από το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Πρόκειται για ένα έργο ύψους άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Η εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων πραγματοποιείται σε όλα τα σχολεία από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και τη Γ’ Λυκείου.
Κατόπιν συνομιλίας του με τους μαθητές του 14ου γυμνασίου ο Υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Στο γυμνάσιο που βλέπετε πίσω σας ξεκίνησαν να εγκαθίσταται διαδραστικοί πίνακες. Θα έχουμε εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων σε όλα τα σχολεία της χώρας μέχρι τον Σεπτέμβριο για όλες τις τάξεις από πέμπτη δημοτικού μέχρι 3η Λυκείου. Μιλήσαμε με τα παιδιά και το 15μελες για το πως τους φαίνεται και μας είπαν ότι το μάθημα γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον και αυτό λέει πάρα πολλά για εμάς και είναι και ένας τρόπος να δει κανείς πως η τεχνολογία μπορεί να έρθει και να εμπλουτίσει τη διδασκαλία. Φυσικά το μάθημα και οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η παιδεία δεν εξαντλούνται σε αυτό».
Τον Υπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης και ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.
Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα έχουν ήδη τοποθετηθεί 10 διαδραστικοί πίνακες σε 10 διαφορετικές αίθουσες διδασκαλίας, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται και η επιμόρφωση των καθηγητών.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης σημείωσε
«είχα την ευκαιρία να του θέσω κάποια αιτήματα, όπως για τη μετατροπή των σχολικών αυλών σε πάρκα γειτονιάς και τη δυνατότητα να παρέμβουμε σε σχολικά γυμναστήρια, ώστε να τα μετατρέψουμε σε ανοιχτά γυμναστήρια γειτονιάς και βέβαια να υποστηρίξει το θέμα της σχολικής στέγης», με τον υπουργό να απαντά
«ακούω με πολύ ενδιαφέρον τις προτάσεις του κ. Αγγελούδη για μια σειρά από θέματα και θα είμαστε αρωγός σε όλα τα θέματα που ζητάει η δημοτική αρχή. Λέω για αρχή ότι το θέμα που αφορά τις σχολικές αυλές πρέπει να είναι κάτι που θα στηριχθεί από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και συναρμόδιων υπουργείων. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της νέας νομοθετικής ρύθμισης που θα φέρουμε, του ανοιχτού σχολείου. Θέλουμε να δούμε πως μέσα και από την σχολική υποδομή μπορεί το σχολείο να ανοιχτεί ακόμη περισσότερο στην κοινότητα. Έχουμε ήδη μιλήσει στο πλαίσιο του bouling, του προγράμματος κατά του σχολικού εκφοβισμού για το πως πρέπει να μπουν δράσεις ενεργού πολίτη στα σχολεία και θα ξεκινήσουμε από τον Σεπτέμβριο. Άρα σε αυτό το πλαίσιο έρχεται αν θέλετε και κουμπώνει στη διαδικασία που αφορά τις σχολικές αυλές».
Comments are closed.