Στα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και ορατή. Ολοένα και περισσότερα καταστήματα ρούχων υιοθετούν την τεχνολογία των αυτόματων ταμείων, με στόχο να προσφέρουν στους πελάτες τους μια πιο γρήγορη και αποτελεσματική εμπειρία αγορών.
Παράλληλα, όμως, διατηρούν τη συνεργασία με το προσωπικό τους, καθιστώντας την ανθρώπινη επαφή αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας αγοράς.
Οι αντιδράσεις στην εισαγωγή αυτών των νέων συστημάτων είναι διχασμένες. Κάποιοι εκφράζουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο μείωσης των θέσεων εργασίας, ενώ άλλοι το βλέπουν ως έναν τρόπο βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πελατών.
Όπως δηλώνει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη υπεύθυνη πωλήσεων σε αλυσίδα καταστήματος στην οδό Τσιμισκή
«Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ότι μειώνονται ή καταργούνται τα εργατικά χέρια, τα ακούμε και εμείς όλα αυτά αλλά συνήθως όσοι τα λένε είναι άσχετοι. Εμείς ίσα ίσα χρειαζόμαστε διαρκώς κι άλλους, εξυπηρετούμε καθημερινά παρά πολύ κόσμο στις αλυσίδες και τώρα με τα αυτόματα μηχανήματα που ο κόσμος ακόμη δεν τα γνωρίζει, χρειάζεται σίγουρα μια πωλήτρια σε αυτό το πόστο για να δίνει οδηγίες και να βοηθάει τους πελάτες που πληρώνουν».
«Ο κόσμος δυσκολεύεται αρκετά. Θα έλεγα ότι υπάρχουν δυο κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που προσέχουν τις οδηγίες και πάνε βήμα βήμα και αυτοί που βιάζονται πέφτουν πάνω στο μηχάνημα και δεν διαβάζουν τίποτα, σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι περισσότεροι και εκεί επεμβαίνουμε εμείς και βοηθάμε για να ολοκληρώσουν την πληρωμή. Επίσης πολλοί δυσκολεύονται να βγάλουν το αντικλεπτικό, θέλει λίγο χρόνο για να συνηθίσουμε», συμπλήρωσε άλλη πωλήτρια καταστήματος.
Από την πλευρά τους οι πελάτες και ειδικότερα οι νεότεροι, φαίνεται να απολαμβάνουν την διαδικασία πληρωμής.
«Μας φαίνεται πιο ωραίο και γρήγορο. Δεν ήξερα ακριβώς πως να το κάνω αλλά δεν είναι κάτι δύσκολο, με μια-δυο φορές το έμαθες», ανέφερε νεαρό ζευγάρι στο ράδιο Θεσσαλονίκη
Comments are closed.