Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ. η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS οι εκδόσεις Τσιτουρίδης και η Χριστίνα Σεραφείμ διοργανώνουν παρουσίαση-συζήτηση με θέμα : «Εξαρτήσεις Σαλονιού» με αφορμή τα βιβλία: «Θεραπεύω τη σχέση μου με το φαγητό», «Καπνίζω και (δεν)
Ιστορίες για το πώς έζησε η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα τα μαύρα χρόνια της χιτλερικής σκλαβιάς, την περίοδο 1941 – 1944, «μαρτυρούν» μέσα από τις σελίδες τους δεκάδες αντιστασιακές εφημερίδες που εκδίδονταν σε υπόγεια και καλά κρυμμένους χώρους,
Η ιστορία του Αγίου Αθανασίου, της κοινότητας λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε σε μια περιήγηση που διοργάνωσε η ομάδα «Εμείς για τον Τόπο μας». Πρώτος σταθμός η ξενάγηση στον Μακεδονικό Τάφο που βρίσκεται έξω από τον Άγιο
Η σιωπή και δύναμη έχει και θόρυβο προκαλεί! Αλέξανδρος Τζοβάνι με την «Σιωπή» του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στο ένθετο «Οι φωνές μας» Ο ίδιος είναι μια νέα τρυφερή φωνή της Θεσσαλονίκης, ένα παιδί από τα μέρη μας και
Όπως οι γεύσεις και οι μυρωδιές που «συνάντησε» ο Φάνης-Γιώργος Χωραφάς στην παιδική του ηλικία, του έμειναν αξέχαστες στην ενηλικίωσή του, έτσι και οι θεατές της ταινίας που έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στη χώρα μας, θυμούνται ακόμα
Το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, ανάμεσά τους το All about Gastronomy, με τη συνεργασία της HELEXPO και της εξειδικευμένης εταιρείας στη διοργάνωση εκδηλώσεων γαστρονομίας, Chef Stories, προσέφερε στους εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης από την Ελλάδα και τη διεθνή