RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Dog Man: Η αγαπημένη παιδική σειρά βιβλίων έγινε ταινία

Comments are closed.

Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Dog Man: Η αγαπημένη παιδική σειρά βιβλίων έγινε ταινία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

15/02/202522:00

Dog Man: Η αγαπημένη παιδική σειρά βιβλίων έγινε ταινία

Στην πρωτότυπη έκδοση δίνουν φωνές μεταξύ άλλων οι Άιλα Φίσερ και Ρίκι Ζερβές

(from left) Petey (Pete Davidson) and Dog Man (Peter Hastings) in DreamWorks Animation’s Dog Man, directed by Peter Hastings.
Φωτ. (from left) Petey (Pete Davidson) and Dog Man (Peter Hastings) in DreamWorks Animation’s Dog Man, directed by Peter Hastings.

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Η σειρά βιβλίων Dog Man του Ντέιβ Πίλκι ξετρελαίνει τα παιδιά σε όλον τον κόσμο, καθώς συνδυάζουν το ενήλικο σουρεάλ χιούμορ με δράση. Στην Ελλάδα, τα βιβλία κυκλοφορούν με τεράστια επιτυχία και πολλαπλές επανεκδόσεις από τις εκδόσεις Ψυχογιός, με τίτλους όπως Dog Man 1, Dog Man 2 – Χωρίς Λουρί και Φίμωτρο, Dog Man 3 – Ιστορία Δύο Γάτων κ.λπ.

Πλέον τα βιβλία ενέπνευσαν ένα κινηματογραφικό σενάριο που μπορείτε να δείτε από αυτήν την εβδομάδα στις μεγάλες οθόνες.

Η ταινία Dog Man, που κυκλοφόρησε στις 13 Φεβρουαρίου 2025, αφηγείται την ιστορία ενός πιστού αστυνομικού σκύλου και του αστυνόμου ιδιοκτήτη του, οι οποίοι τραυματίζονται εν ώρα καθήκοντος. Μέσω μιας παράδοξης αλλά σωτήριας χειρουργικής επέμβασης, οι δύο ενώνονται σε ένα ον, δημιουργώντας τον Dog Man, ο οποίος δεσμεύεται να προστατεύει και να υπηρετεί, ενώ εκτελεί όλα τα σκυλίσια κόλπα.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Πίτερ Χέιστινγκς, γνωστός για τη δουλειά του σε παιδικές σειρές και ταινίες κινουμένων σχεδίων. Έχει συμβάλει σε επιτυχημένα projects όπως το «Animaniacs» και το «Pinky and the Brain», φέρνοντας την εμπειρία και το ταλέντο του στην ταινία «Dog Man».

«Νομίζω ότι ένα από τα αγαπημένα μου στοιχεία στη γραφή του Ντέιβ είναι ότι είναι έξυπνα χαζή. Υπάρχει πολλή τρέλα και ανοησία, αλλά πάντα με έναν έξυπνο τρόπο. Είναι πάντα έξυπνη. Το έξυπνο και το ανόητο συμβαίνουν ταυτόχρονα», θα πει.

Στην ταινία, ο Ρίκι Ζερβές δανείζει τη φωνή του σε έναν δαιμονικό χαρακτήρα ψαριού, προσθέτοντας το χαρακτηριστικό του χιούμορ στον ρόλο, αναφέροντας το ακόλουθο:

«Νομίζω ότι τα παιδιά λατρεύουν τις τρελές, υπερβολικές ιστορίες. Ο εγκέφαλος είναι σαν σφουγγάρι, σωστά; Απορροφά τα πάντα. Οπότε, κάθε τι καινούργιο είναι διεγερτικό, υποθέτω. Κάτι τόσο τρελό και χαοτικό όπως αυτό… Νομίζω ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο».

 

Dog Man: Η αγαπημένη παιδική σειρά βιβλίων έγινε ταινία

 

Η Άιλα Φίσερ συμμετέχει επίσης στο καστ στον ρόλο μιας δαιμόνιας ρεπόρτερ, φέρνοντας τη δική της ενέργεια και ταλέντο στην ηρωίδα της.

«Είμαι μεγάλη φαν των βιβλίων. Ήμουν ήδη εξοικειωμένη με όλους τους χαρακτήρες και τον κόσμο τους. Και ήταν απλά υπέροχο να βλέπω πώς όλα δένουν μεταξύ τους, να «φωτίζονται» και να διαπιστώνω πόσο πιστή παρέμεινε η μεταφορά στα βιβλία. Και νομίζω ότι αυτό είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά όταν μια σειρά είναι τόσο επιτυχημένη όσο το Dog Man».

Dog Man: Η αγαπημένη παιδική σειρά βιβλίων έγινε ταινία

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

17.2.202508:24

  Οι εργασίες του θα ολοκληρωθούν με την παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο επίσημο δείπνο του Τhessaloniki Summit, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και ο Σωκράτης Φάμελλος, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

15.2.202516:33

    Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη βρέθηκε στο στούντιο του Ράδιο Θεσσαλονίκη, σε μια ξεχωριστή συνέντευξη με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο. Μίλησε για τα νέα της τραγούδια, τη σημαντική συνεργασία της με τον Σταύρο Ξαρχάκο και τις εμφανίσεις της στη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

14.2.202521:59

  Η Αλμωπία ετοιμάζεται να φορέσει τα αποκριάτικα και να υποδετεί επισκέπτες για να τους χαρίσει διασκέδαση, χαρά και… παράδοση! Από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, οι δρόμοι της Αριδαίας και όλης της Αλμωπίας γεμίζουν καρναβαλιστές:  

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

14.2.202519:46

    H Λιζέτα Νικολάου, αγαπημένη τους συμμαθήτρια, τραγούδησε το 2014, στο ίδιο θέατρο, σε μία συναυλία που διοργάνωσαν και τότε προς τιμήν της. Έφυγε, όμως, άδικα κι αναπάντεχα από τη ζωή, τον Αύγουστο του 2023.   Η θύμησή της

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

14.2.202516:23

Ο Πάνος Θεοδωρίδης είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη του 1948, μεγάλωσε στα Γιαννιτσά, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ και Συντήρηση Μνημείων στη Μεγάλη Βρετανία. Εκτός από συγγραφέας, υπήρξε ποιητής, στιχουργός και ειδικευμένος στις αναστυλώσεις βυζαντινών μνημείων. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες Μακεδονία, Καθημερινή

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

14.2.202512:52

  Ο DJ και παραγωγός Chris Kaltsas παρουσιάζει το νέο του single “Notti a Sorrento“, ένα ταξιδιάρικο κομμάτι που αποτυπώνει τη μαγεία και τη ρομαντική ατμόσφαιρα της ιταλικής Ριβιέρας. Με νοσταλγικές μελωδίες, γλυκές αρμονίες και στίχους που αποπνέουν αισθησιασμό και

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή