Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ανοίγει τις πόρτες της η μεγαλύτερη και σημαντικότερη οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας και το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου στη Θεσσαλονίκη, έως τις 8 μ.μ.
Οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνων, επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και χιλιάδες οινόφιλοι δοκιμάζουν, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες σε καλαίσθητο, ευχάριστο, πολιτισμένο περιβάλλον.
Στην 21η διοργάνωση, συμμετέχουν τα γνωστά οινοποιεία της χώρας, πολλά νεότερα και αρκετά πρωτοεμφανιζόμενα. Περισσότεροι από 160 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί που εκπροσωπούν όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας, καθώς και εισαγωγείς οίνων που θα δειγματίσουν κρασιά από όλες τις σημαντικές αμπελουργικές χώρες.
Θα σερβιριστούν περισσότερες από 1.000 ετικέτες, ένα καταπληκτικά ευρύ φάσμα κρασιών, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2024, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα λανσαριστούν στην εκδήλωση και φτάνοντας έως τις αγαπημένες κορυφαίες ελληνικές και τις συναρπαστικές διεθνείς επιλογές.
Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, εξελίσσεται σε δυο αίθουσες, τις Marco Polo και Vasco da Gama, στο Wine School, το Θέατρο Γεύσεων και τα stands των Γευστικών Εξερευνήσεων με συζητήσεις, ειδικές γευστικές δοκιμές, μίνι-σεμινάρια, επιδείξεις μαγειρικής καθώς και δοκιμές σοκολάτας, αλλαντικών και κοκτέιλς με κρασί & αποστάγματα.
Ωράριο λειτουργίας: 12.00 – 20.00
Εισιτήριο: 12€, Φοιτητικό: 10€, Εισιτήριο δύο ημερών: 20€
(Προαγορά: more.com by Viva.gr)
Ο Χάρτης των Γεύσεων διοργανώνεται από τη Wine Plus με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo. Φέρει την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.
Comments are closed.