RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Π. Μαρινάκης για πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ: «Εάν δεν υπάρχει εύφλεκτο υλικό, δεν υπάρχει μπάζωμα» (VIDEO)

Comments are closed.

Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Π. Μαρινάκης για πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ: «Εάν δεν υπάρχει εύφλεκτο υλικό, δεν υπάρχει μπάζωμα» (VIDEO)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

07/04/202516:30

Π. Μαρινάκης για πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ: «Εάν δεν υπάρχει εύφλεκτο υλικό, δεν υπάρχει μπάζωμα» (VIDEO)

«Χτίστηκε ένα παραπλανητικό αφήγημα συγκάλυψης που καταρρέει με όλο και μεγαλύτερη ένταση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, Χρήστου Παπαδημητρίου, περί απόσυρσης από το πόρισμα για τα Τέμπη κάθε αναφοράς στην πυρόσφαιρα, κυριάρχησαν στο σημερινό briefing.

«Ξεκινώ λέγοντας ότι αυτό που συνέβη στα Τέμπη ήταν μια εθνική τραγωδία. Ήταν ένα τραγικό δυστύχημα που πρέπει να διερευνηθεί κάθε πτυχή του για το πώς φτάσαμε στο να χαθούν τόσο άδικα 57 συνάνθρωποί μας. Όλη η κοινωνία έχει μια απαίτηση για δικαιοσύνη και αλήθεια», ανέφερε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης.

«Ειδικά τους τελευταίους μήνες χτίστηκε ένα αφήγημα περί δήθεν συγκάλυψης από την κυβέρνηση, πάνω σε μια σειρά από θεωρίες που ξεδιπλώθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν την τραγωδία και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων, διακινώντας κάθε πιθανή και απίθανη θεωρία. Εμείς σε κάθε τέτοιο ερώτημα απαντούσαμε ότι πρέπει όλα να τα βρει η Δικαιοσύνη. Ξαναλέω, άλλο το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών κι άλλο η θεωρία περί δήθεν συγκάλυψης. Η θεωρία περί συγκάλυψης είναι αφήγημα της Αντιπολίτευσης» τόνισε μεταξύ άλλων.

 

Αναφορικά με τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε:

«Την ημέρα που παρουσίαζε το πόρισμά του ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ ο Νίκος Ανδρουλάκης, περίπου στην αρχή της, βγήκε σε τηλεοπτικό κανάλι και προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, χωρίς καλά καλά να έχει ολοκληρωθεί αυτή η παρουσίαση. Το γεγονός ότι υπάρχει ένας ανεξάρτητος οργανισμός είναι κατάκτηση για τη χώρα. Δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί ότι πρέπει να υλοποιηθούν όλες οι συστάσεις για τη βελτίωση των σιδηροδρόμων. Από κει και πέρα, το σύνολο των κομμάτων της Αντιπολίτευσης πιάστηκε από ένα μικρό απόσπασμα του πορίσματος για την πυρόσφαιρα και τα εύφλεκτα υλικά».

Και συνέχισε: «Κάποιες εβδομάδες μετά μαθαίνουμε ότι ενδέχεται αυτός ο τρόπος που εξήχθησαν τα συμπεράσματα να είναι προβληματικός. Τι μεσολάβησε τώρα; Τα δυο πανεπιστήμια της Γάνδης και της Πίζας παίρνουν σαφέστατες αποστάσεις ως προς την πυρόσφαιρα. Πάντως, και αυτή η συζήτηση μάλλον δείχνει ότι μιλάμε για μαι ανάποδη συγκάλυψη, τη συγκάλυψη της αλήθειας. Μιλάμε για ένα οργανωμένο σχέδιο παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Γιατί η κοινή γνώμη δεν ήξερε τα 7 πορίσματα που υπήρχαν στη δικογραφία, εγώ θα πω ορθώς, γιατί ήταν μέρος δικογραφίας. Ήξερε μόνο όλα όσα εκείνους συνέφεραν για να εξυπηρετήσουν τον δικό τους σκοπό. Τώρα λοιπόν αρχίζουμε και μαθαίνουμε την αλήθεια. Σκεφτείτε πόσο μισή αλήθεια ήξερε ο κόσμος πριν λίγες εβδομάδες, πόσα πράγματα βγήκαν εκ των υστέρων».

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

7.4.202517:24

  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε να εξετάσει το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για τις παρατυπίες που σημειώθηκαν κατά τη σύλληψη και προφυλάκισή του, δύο μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές στη Χιμάρα. Το Δικαστήριο έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

7.4.202515:13

  Ολοκληρώθηκαν και τυπικά οι εργασίες της προκαταρτικής επιτροπής κατά του πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργού, Χρήστου Τριαντόπουλου, για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος (αρ. 259 ΠΚ) κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3-2-2023 και 6-3-2023 σχετικά με

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

7.4.202514:03

  Μια απαράδεκτη δήλωση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος σε ραδιοφωνική εκπομπή του. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης χρησιμοποίησε την φράση «Εύχομαι να ήταν μέσα τα παιδιά σας εκεί μέσα» αναφερόμενος στην έκθεση του Τάσου Δέδε. Στη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

7.4.202513:15

  Με σκληρή γλώσσα για την οδική συμπεριφορά κάποιων ασυνείδητων πολιτών μίλησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που επισκέφτηκε την αστυνομικό Μαρία Ζαφείρη που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του 424 σε καταστολή.     «Η Μαρία Ζαφείρη σταμάτησε στο δρόμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

7.4.202510:56

  «Η κυβέρνηση και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες εγγυάται ότι η εθνική οικονομία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις υλοποιώντας τις δεσμεύσεις στους πολίτες με σύμμαχο την αλήθεια και στη σταθερότητα» δήλωσε κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

7.4.202510:29

  Αλλαγές στην ομάδα επικοινωνίας του Μαξίμου ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Έτσι, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Γιώργος Ευθυμίου. Διευθυντής Ψηφιακής Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Νίκος Ρωμανός. Ο Χρήστος Ζωγράφος

Rthess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

7.4.202517:24

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή