Οι ΗΠΑ και η Ουκρανία φαίνεται ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τις σπάνιες γαίες και τα ορυκτά, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Οι Financial Times επικαλούνται Ουκρανούς αξιωματούχους που υποστηρίζουν ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να υπογράψει συμφωνία για την ανάπτυξη των ορυκτών πόρων, μεταξύ των οποίων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Η τελική έκδοση του κειμένου της συμφωνίας, προβλέπει τη δημιουργία ενός ταμείου στο οποίο το Κίεβο θα καταβάλει το 50% των εσόδων από τη μελλοντική εμπορευματική εκμετάλλευση των κρατικών ορυκτών πόρων, μεταξύ των οποιίων του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των σχετικών υπηρεσιών logistics.
To πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μεταδίδει ότι το ουκρανικό κοινοβούλιο αναμένεται να συστήσει την Τετάρτη στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να υπογράψει τη συμφωνία.
Πηγή: Financial Times
Comments are closed.