Το προσχέδιο ανακοινώσεων, το οποίο είναι στη διάθεση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, αναφέρει ότι η ειρήνη και η σταθερότητα δεν είναι πλέον εγγυημένες, καθιστώντας την προετοιμασία επιτακτική.
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, η Κομισιόν καλεί τα κράτη μέλη να κινητοποιήσουν τους πολίτες τους και να αποθηκεύσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Το δημοσίευμα των Νέων αναφέρει: «Να εφοδιαστούν με προμήθειες έκτακτης ανάγκης ώστε να επιβιώσουν τουλάχιστον 72 ώρες σε περίπτωση πολέμου, κυβερνοεπιθέσεων και σαμποτάζ σε ζωτικής σημασίας υποδομές, φυσικών καταστροφών και πανδημιών καλεί όλους τους ευρωπαίους πολίτες η Κομισιόν: είναι το νόημα της στρατηγικής ετοιμότητας της Ένωσης, την οποία θα παρουσιάσουν σήμερα (Τετάρτη) η εκτελεστική αντιπρόεδρος Ροξάνα Μινζάτου και η επίτροπος Ατζά Λαμπίμπ. Στη στρατηγική της, η Κομισιόν συμπεριλαμβάνει και μια μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ πολιτών και στρατού, καθώς εκτιμά ότι η εμπλοκή του στρατού είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση μελλοντικών κινδύνων και απειλών».
Η Επιτροπή θα βοηθήσει τις χώρες της ΕΕ με κατευθυντήριες γραμμές για 72ωρη αυτοδυναμία για εκατομμύρια νοικοκυριά, ώστε να έχουν αρκετό νερό, τροφή, φάρμακα, μπαταρίες και προϊόντα περιποίησης για να επιβιώσουν τις πρώτες μέρες χωρίς εξωτερική βοήθεια.
Comments are closed.