Ώρες αγωνίας για 1.000 άτομα τα οποία βρίσκονται παγιδευμένα στα χαλάσματα μετά τον βομβαρδισμό του θεάτρου στην Μαριούπολη.
Η Λουντμίλα Ντενίσοβα, αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό κοινοβούλιο ανέφερε πως πάνω από 130 άνθρωποι έχουν διασωθεί από το βομβαρδισμένο κτήριο, ενώ δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση ακόμη για 1.000 άτομα που βρίσκονταν μέσα στο θέατρο την ώρα του βομβαρδισμού.
Η Ντενίσοβα είπε ότι οι εργασίες διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη στο σημείο, το οποίο η Ουκρανία λέει ότι επλήγη από ρωσική αεροπορική επιδρομή την Τετάρτη.
Η Ρωσία διέψευσε ότι δυνάμεις της βομβάρδισαν το θέατρο και γενικότερα ότι στοχεύει αμάχους.
«Οι διασώστες συνεχίζουν το έργο τους. Υπάρχουν μόνο οι εξής πληροφορίες: 130 άνθρωποι είναι ζωντανοί και έχουν ανασυρθεί. Οι υπόλοιποι περιμένουν βοήθεια», είπε στην κρατική τηλεόραση.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ουκρανικές αρχές μοιράζονται μια εκτίμηση για τον αριθμό των επιζώντων της επίθεσης. Δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση για τον αριθμό των πιθανών θυμάτων.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, υπάρχουν ακόμη περισσότερα από 1.300 άτομα εκεί που βρίσκονται σε αυτά τα υπόγεια, σε αυτό το καταφύγιο πολέμου», είπε η Ντενίσοβα, αναφερόμενη στα υπόγεια καταφύγια κάτω από το θέατρο.
Comments are closed.