RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Iνδικές εκλογές: Fake video με σταρ του Μπόλιγουντ προκαλούν ανησυχίες για τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης

Comments are closed.

Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Iνδικές εκλογές: Fake video με σταρ του Μπόλιγουντ προκαλούν ανησυχίες για τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης

ΚΟΣΜΟΣ

22/04/202409:30

Iνδικές εκλογές: Fake video με σταρ του Μπόλιγουντ προκαλούν ανησυχίες για τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης

Τα δύο βίντεο έχουν θεαθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περισσότερες από μισό εκατομμύριο φορές

Iνδικές εκλογές: Fake video με σταρ του Μπόλιγουντ προκαλούν ανησυχίες για τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης

Γράφει ThessNews-DESK

 

Σε ψεύτικα βίντεο που έχουν γίνει viral στο Ίντερνετ, δύο από τους κορυφαίους ηθοποιούς του Μπόλιγουντ εικονίζονται να επικρίνουν τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι και να ζητούν από τον κόσμο να ψηφίσει το αντιπολιτευόμενο κόμμα του Κογκρέσου στις γενικές εκλογές που διεξάγονται στη χώρα.

 

Σε ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων, στο οποίο εικονίζεται ο Ααμίρ Χαν, και σε ένα άλλο 41 δευτερολέπτων με τον Ρανβίρ Σινγκ, οι δύο ηθοποιοί του Μπόλιγουντ φέρονται να λένε πως ο Μόντι δεν εκπλήρωσε τις προεκλογικές υποσχέσεις του και δεν αντιμετώπισε κρίσιμα οικονομικά ζητήματα στις δύο θητείες του στην πρωθυπουργία.

Αμφότερα τα βίντεο αυτά, που έχουν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη, τελειώνουν με το προεκλογικό σύμβολο και σύνθημα του Κογκρέσου: «Ψηφίστε Δικαιοσύνη, Ψηφίστε Κογκρέσο».

Τα δύο βίντεο έχουν θεαθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περισσότερες από μισό εκατομμύριο φορές από την περασμένη εβδομάδα, όπως διαπίστωσε το Ρόιτερς.

Η διάδοσή τους υπογραμμίζει το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει τέτοιο δημιουργημένο από την τεχνητή νοημοσύνη περιεχόμενο στις ινδικές εκλογές – μαμούθ που άρχισαν την Παρασκευή και θα συνεχισθούν μέχρι τον Ιούνιο. Η τεχνητή νοημοσύνη και τα ψεύτικα βίντεο που έχουν δημιουργηθεί από την τεχνητή νοημοσύνη, τα λεγόμενα deepfakes, χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε εκλογές αλλού στον κόσμο, μεταξύ άλλων στις ΗΠΑ, το Πακιστάν και την Ινδονησία.

Η προεκλογική εκστρατεία στην Ινδία επικεντρωνόταν για καιρό σε δημόσιες συγκεντρώσεις και σε μια προσέγγιση πόρτα-πόρτα, ωστόσο η εντατική χρήση των WhatsApp και Facebook ως εργαλείων προεκλογικής εκστρατείας άρχισε το 2019. Οι φετινές γενικές εκλογές, στις οποίες ο Μόντι αναμένεται να εξασφαλίσει μια τρίτη θητεία, είναι οι πρώτες στις οποίες χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη.

Οι δύο ηθοποιοί έχουν δηλώσει πως τα βίντεο είναι ψεύτικα. Το Facebook, το X και τουλάχιστον οκτώ ιστότοποι που ελέγχουν τα γεγονότα έχουν ανακοινώσει πως είναι πλαστά, κάτι που επιβεβαίωσε και έλεγχος από το Ρόιτερς.

Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να διαπιστώσει ποιος δημιούργησε τα βίντεο. Ο Χαν εξέφρασε την ανησυχία του για τα πλαστά βίντεο που έγιναν viral και η ομάδα του Σινγκ εξετάζει την υπόθεση, σύμφωνα με εκπρόσωπο και των δύο ηθοποιών. Ο Σινγκ έγραψε την Παρασκευή στη X: «Φίλοι, προσοχή στα deepfakes».

Το γραφείο του Μόντι και ο επικεφαλής πληροφορικής του κόμματός του, του Μπαρατίγια Τζανάτα, δεν απάντησαν σε αιτήματα του Ρόιτερς για να σχολιάσουν.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΣΜΟΣ

25.2.202522:08

  Οι ΗΠΑ και η Ουκρανία φαίνεται ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τις σπάνιες γαίες και τα ορυκτά, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Οι Financial Times επικαλούνται Ουκρανούς αξιωματούχους που υποστηρίζουν ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να υπογράψει συμφωνία

ΚΟΣΜΟΣ

25.2.202511:19

Ο τίτλος του email ήταν «Τι έκανες την προηγούμενη εβδομάδα;».   Το email ζητά από τους υπαλλήλους να δώσουν μια σύνοψη πέντε σημείων του «τι καταφέρατε στη δουλειά την περασμένη εβδομάδα» και να το στείλουν στους διευθυντές τους.   «Ευφυές»

ΚΟΣΜΟΣ

25.2.202510:09

Συζήτηση για την γεωστρατηγική σημασία της Αλεξανδρούπολης, λίγες ώρες μετά την διάψευση των σεναρίων για την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Αλεξανδρούπoλη από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν είναι αμερικανική βάση. Στην Αλεξανδρούπολη προσφέρονται ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις

ΚΟΣΜΟΣ

25.2.202509:01

«Μόνο η Τουρκία μπορεί να σώσει την ΕΕ από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται στην οικονομία, στην άμυνα και στην πολιτική», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στις σχέσεις της χώρας του με την Ευρώπη, όπως μεταδίδει

ΚΟΣΜΟΣ

25.2.202507:33

«Η συμμετοχή τους στη διαπραγματευτική διαδικασία είναι απαραίτητη. Δεν το αρνηθήκαμε ποτέ», επέμεινε ο Ρώσος πρόεδρος. Ο κ. Πούτιν τόνισε πως οι ρωσοαμερικανικές συνομιλίες την περασμένη εβδομάδα στη Σαουδική Αραβία, οι πρώτες αυτού του επιπέδου από το ξέσπασμα του πολέμου,

ΚΟΣΜΟΣ

25.2.202507:16

Απόφαση που επαναβεβαίωνε τη νομιμοποίηση του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν εξασφάλισε επαρκή υποστήριξη για την έγκρισή του από το ουκρανικό κοινοβούλιο χθες Δευτέρα. Σε ειδική προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση της ουκρανικής εθνικής αντιπροσωπείας, ή Βέρχοβνα Ράντα, για την τρίτη

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή