RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Αστέρια Michelin: Ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου κέρδισε την πρώτη του τιμητική διάκριση

Comments are closed.

Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Αστέρια Michelin: Ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου κέρδισε την πρώτη του τιμητική διάκριση

ΚΟΣΜΟΣ

12/02/202521:52

Αστέρια Michelin: Ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου κέρδισε την πρώτη του τιμητική διάκριση

Το ελληνικό εστιατόριο «Oma», κρυμμένο στην άκρη της πολυσύχναστης αγοράς του Borough στο Λονδίνο και ο σεφ Jorge Paredes κέρδισαν το πρώτο τους αστέρι Michelin.

OMA restaurant London
Φωτ. OMA restaurant London

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

 

 

Η λαμπερή τελετή απονομής του ετήσιου οδηγού Michelin για τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία πραγματοποιήθηκε στη Γλασκόβη, το βράδυ της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου.

 

Ένα vegan εστιατόριο στο Λονδίνο έγινε το πρώτο στο Ηνωμένο Βασίλειο, που απέκτησε αστέρι Michelin. Το «Plates London», που βρίσκεται στην Old Street, σερβίρει ένα εξ ολοκλήρου φυτικό μενού.

 

Σύμφωνα με τον διάσημο «γαστρονομικό χάρτη», ο σεφ Kirk Haworth εντυπωσίασε «παίρνοντας την κλασική του μαγειρική παιδεία και προσαρμόζοντάς την ευρηματικά σε μη καρνοβορικά πιάτα».

Το «Plates London» ήταν ένα από τα 26 εστιατόρια που τιμήθηκαν στην τελετή. Το «Moor Hall», στο χωριό Aughton, περίπου 10 μίλια από το Λίβερπουλ, έγινε το 10ο εστιατόριο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία που κατέχει τα πολυπόθητα τρία αστέρια. Άνοιξε το 2017 και μέσα σε μόλις δύο χρόνια κατάφερε να αποκτήσει τα δύο πρώτα του αστέρια Michelin.

«Στο «Moor Hall», ο σεφ Mark Birchall και η ομάδα του συνέχισαν να τελειοποιούν την τέχνη τους και έχουν πλέον επιτύχει νέα επίπεδα αριστείας. Τα υλικά, πολλά από τον λαχανόκηπο τους, είναι εξαιρετικά…και η εκτίμηση των γεύσεων, για το πότε πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην απλότητα και πότε να προστεθεί πολυπλοκότητα, είναι υποδειγματική», σύμφωνα με τον διάσημο οδηγό.

Τρία νέα εστιατόρια κέρδισαν από δύο αστέρια και 22 εστιατόρια βραβεύτηκαν για πρώτη φορά με ένα αστέρι μεταξύ των οποίων 9 στο Λονδίνο, 3 στην Ιρλανδία και 2 στη Σκωτία.

Το ελληνικό εστιατόριο «Oma», κρυμμένο στην άκρη της πολυσύχναστης αγοράς του Borough στο Λονδίνο, με τον σεφ Jorge Paredes έλαβε το πρώτο του αστέριMichelin.

Φέτος, η τελετή απονομής των αστεριών Michelin είχε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς συνέπεσε με την 125η επέτειο του διάσημου γαστρονομικού οδηγού. Με τη βιωσιμότητα να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, δόθηκαν 5 νέα «πράσινα» αστέρια.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΣΜΟΣ

12.2.202521:12

  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησαν σήμερα επί μιάμιση ώρα και συμφώνησαν να συναντηθούν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Πούτιν είπε στον Τραμπ ότι θέλει

ΚΟΣΜΟΣ

12.2.202520:36

  Την κατάσχεση σχεδόν 900 κιλών κοκαΐνης στο Λουξεμβούργο, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Μεγάλου Δουκάτου. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε κυλίνδρους ενός μηχανήματος θρυμματισμού λίθων. Εντοπίστηκαν σε αγρόκτημα του χωριού Μπίλσντορφ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Το εν λόγω

ΚΟΣΜΟΣ

12.2.202520:21

    Ένας 15χρονος έφηβος που είχε ταυτιστεί πλήρως με τη νεοναζιστική ιδεολογία, συνελήφθη σήμερα στην πόλη Μπολτσάνο, της βορειοανατολικής Ιταλίας. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ο δεκαπεντάχρονος ήταν έτοιμος να δολοφονήσει άστεγο έξω από αθλητική εγκατάσταση της περιοχής και

ΚΟΣΜΟΣ

12.2.202518:34

    Ο αμερικανικός κολοσσός της τεχνολογίας Meta προειδοποίησε σήμερα τους χρήστες του διαδικτύου για τον αυξανόμενο κίνδυνο να χρησιμοποιηθεί η Τεχνητή Νοημοσύνη από άτομα που θα επιχειρήσουν να εξαπατήσουν όσους αναζητούν τον έρωτα στο διαδίκτυο.   Ο Ντέβιντ Αγκράνοβιτς,

ΚΟΣΜΟΣ

12.2.202518:27

  Για ακόμη μια φορά εξερράγη το υψηλότερο ηφαίστειο στην Ευρώπη. Η λάβα αναβλύζει από τον κρατήρα Μπόκα Νουόβα, με το θέαμα να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.   🚨ITALY: MOUNT ETNA ERUPTS IN STUNNING NIGHT-TIME DISPLAY Lava met snow in a

ΚΟΣΜΟΣ

12.2.202518:14

    Ο αξιωματούχος ήταν ο επικεφαλής του κέντρου και εργαζόταν για την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας FSB, όπως ανέφερε η SBU στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Δεν τον κατονόμασε. «Χρησιμοποιήσαμε κρυπτογραφημένο λογισμικό για να μπούμε στις συσκευές του.

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή