Οι ευπάθειες αυτού του τύπου θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες, καθώς είναι άγνωστες στους κατασκευαστές τη στιγμή που ανακαλύπτονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα από κακόβουλους φορείς για κατασκοπεία ή υποκλοπή δεδομένων.
Τι περιλαμβάνει η ενημέρωση
Όπως αναφέρει το lifehacker.com συνολικά, η ενημέρωση διορθώνει 62 ευπάθειες υψηλής και κρίσιμης επικινδυνότητας. Πολλές από αυτές επιτρέπουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, διαρροή ευαίσθητων δεδομένων ή και παρακολούθηση της συσκευής χωρίς τη γνώση του χρήστη.
Οι επιδιορθώσεις είχαν ολοκληρωθεί ήδη από τον Ιανουάριο, και είχαν αποσταλεί εγκαίρως στους κατασκευαστές, ώστε να ενσωματωθούν στις επίσημες ενημερώσεις των συσκευών.
Προειδοποιήσεις και για iPhone
Εκτός από τις Android συσκευές, προειδοποιήσεις υπάρχουν και για ευπάθειες στα iPhone, που σύμφωνα με αναφορές, ενδέχεται να επηρεάζουν περισσότερες από 320.000 συσκευές. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη το εύρος των διορθώσεων που σχεδιάζει η Apple, όμως οι ειδικοί συστήνουν τακτική ενημέρωση όλων των συσκευών, ανεξαρτήτως λειτουργικού.
Η σημασία της ενημέρωσης
Η εγκατάσταση των «μπαλωμάτων» είναι απολύτως απαραίτητη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ασφάλειας των χρηστών. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν κυρίως συστήματα που δεν έχουν ενημερωθεί, εκμεταλλευόμενοι γνωστά κενά ασφαλείας.
📱 Αν διαθέτετε Android συσκευή, ελέγξτε άμεσα για διαθέσιμη ενημέρωση λογισμικού στις ρυθμίσεις, και προχωρήστε στην εγκατάσταση για την ασφάλειά σας.
Comments are closed.