Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
Λαχταριστές μικρές μπουκίτσες με φύλλο και γεμισμένα με κρέμα
1 lt γάλα
200 γρ ζάχαρη
160 γρ αλεύρι
70 γρ κορν φλάουρ
40 γρ φρέσκο βούτυρο
4 κρόκοι αυγού
Βανίλια
Πρέζα αλάτι
Φύλλα κρούστας
Λίγο βούτυρο
500ml νερό
400γρ ζάχαρη
1/2 λεμόνι
Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι να βράσουν για 7-8 λεπτά και κάνουμε ένα σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 800 ml γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια να βράσουν. Χωριστά κάνουμε ένα μείγμα με το υπόλοιπο γάλα, τους κρόκους, το αλεύρι και το κορν φλάουρ και τα ομογενοποιούμε. Μόλις πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε και το βούτυρο να λιώσει και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κόβουμε τα φύλλα στα τρία, τα βουτυρώνουμε και τα τυλίγουμε σε σχήμα τριγωνικό, όπως κάνουμε τα τυροπιτάκια ή τα σπανακοπιτάκια. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 160 βαθμούς και τα βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι. Τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα γεμίζουμε με την κρύα κρέμα με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Μπορούμε να καλύψουμε και με σαντιγί.
Από το φύλλο της THESSNEWS #70 (09/09/2017-10/09/2017)
Comments are closed.