Με αφορμή την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα, πολύς λόγος έγινε για το μενού του εστιατορίου της Βουλής.
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, στο μενού έχει προϊόντα μόνο από τον τόπο καταγωγής του πρώην προέδρου της Βουλής. Μεταξύ αυτών και το Βλαχοτύρι Μετσόβου.
Το Βλαχοτύρι Μετσόβου παράγεται στο τυροκομείο του Κώστα Τσουτσοπλίδη στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων. Είναι τέταρτης γενιάς τυροκόμος και συνεχίζει με μεράκι την παράδοση της οικογένειας.
Ο παππούς του, Κώστας Τσουτσοπλίδης ήταν τυροκόμος και τις χρονιές 1936 και 1937 συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κερδίζοντας και το πρώτο βραβείο με το τυρί «Βιζέ».
Το 1955 ίδρυσε το τυροκομείο μαζί με τον πατέρα του Κώστα Τσουτσοπλίδη και έκτοτε διατηρείται η οικογενειακή παράδοση.
Ο Κώστας Τσουτσοπλίδης μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τη Θεοδώρα Καρακιουλάχ για το τυροκομείο και το βλαχοτύρι, τονίζοντας ότι πιο εύκολα θα το βρει κανείς στις Βρυξέλλες και την Αυστραλία παρά στην Ελλάδα.
Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής στο παρακάτω ηχητικό:
Comments are closed.