Εστιατόρια και ταβέρνες από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο βραβεύονται για την προσφορά τους όχι μόνο στην ελληνική γαστρονομία, αλλά και επειδή εξακολουθούν να επιμένουν ελληνικά και να βάζουν στο τραπέζι μας γεύσεις από την παράδοση, είτε ατόφιες, είτε μετασχηματισμένες και σύμφωνες με τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα.
Πέρα από αυτά, όμως, βραβεύονται και για την ευρύτερη συνεισφορά τους στον ελληνικό τουρισμό, την οικονομία και την ενίσχυση του ελληνικού brand name.
Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην εκπομπή «Δύο στις 2» μίλησε ο ιδρυτής του «Flag In Life» και πρόεδρος της επιτροπής απονομής των βραβείων, Διονύσης Κούκης.
«Όσο ήμουν στο “Αθηνόραμα” δίναμε βραβεία από το 2000 και έκρινα κάποια στιγμή ότι η Αθήνα ως πρωτεύουσα δεν είναι κατάλληλη για έδρα απονομής βραβείων στην Ελληνική Κουζίνα. Αυτός ο τίτλος δικαιωματικά ανήκει στην Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη είναι ίσως η μοναδική πόλη της Ελλάδας η οποία έχει πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο αυτήν τη στιγμή και έχει επιπλέον μια πλούσια γευστική παράδοση, η οποία είναι μια μίξη της ποντιακής, της πολίτικης, της σεφαραδίτικης κουζίνας, της κουζίνας του Αγίου Όρους, με επιρροές από το βορρά και από τους Σαρακατσαναίους και τους Βλάχους. Μία πόλη που κρατάει την Ελληνική κουζίνα και δεν έχει υποκύψει στις μοντερνιές και στη λαίλαπα της εποχής μας που είναι το street food και το fast food, είναι η μόνη που μπορεί να περισώσει την Ελληνική γευστική παράδοση».
Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής στο παρακάτω ηχητικό.
Στην τελετή απονομής των βραβείων, με τα οποία θα τιμηθούν οι άριστοι θα παραβρεθούν επίσης, διακεκριμένοι καλεσμένοι από το χώρο της δημόσιας διοίκησης, των επιχειρήσεων που έχουν σχέση με την εστίαση, και την παραγωγή ποιοτικών τροφίμων καθώς και επώνυμοι Θεσσαλονικείς.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και με την υποστήριξη των χορηγών Ξυνό Νερό, Howden, Papas Pilar, Wild Idol, Maiami Seafood Restaurant, Τρία Γουρουνάκια, που στέκονται στο πλευρό της Θεσσαλονίκης, της ελληνικής γαστρονομίας και των δημιουργών της.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε εδώ.
Comments are closed.