Στην ευρεία σύσκεψη, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έγινε συζήτηση προκειμένου να γίνει πιο ακριβές και τοπικό το 112, αναφέρουν οι πληροφορίες.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως συζητήθηκε το 112 να ενεργοποιείται μετά από αίτημα Δημάρχου ή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου σε τοπικό επίπεδο.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής προυσιάστηκαν χάρτες με τα σημεία που έχουν πληγεί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αλλά και τα επικίνδυνα σημεία γενικότερα στην Βόρεια Ελλάδα, τα οποία έχουν σημειωθεί με κίτρινο χρώμα.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν και τα ρέματα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Εκφράστηκαν φόβοι σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης και πρόκλησης πλήγματος στην Περιφερειακή Τάφρο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ειπώθηκε ότι έχουν αλλοιωθεί πρανή σε οικισμό στην Πυλαία και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης πολυκατοικιών.
Όπως έγινε γνωστό, από την Διοίκηση Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών απομακρύνθηκαν σε όλη την περιφέρεια Θεσσαλονίκης τέσσερις σιδερένιες γέφυρες που εμπόδιζαν την ροή υδάτων ενώ εξετάζεται αίτημα του Δημάρχου Θέρμης για απομάκρυνση μίας τσιμεντένιας γέφυρας κάθετης στο ρέμα του Ανθεμούντα.
Στην σύσκεψη συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Comments are closed.