RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Συνάντηση Σωκράτη Φάμελλου και Αρχιεπισκόπου Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Συνάντηση Σωκράτη Φάμελλου και Αρχιεπισκόπου Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου

ΕΛΛΑΔΑ

11/02/202515:40

Συνάντηση Σωκράτη Φάμελλου και Αρχιεπισκόπου Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε όλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Αρχιεπίσκοπο «ως μια πολύ καλή αρχή», που «δείχνει ένα δρόμο σεβασμού, κατανόησης και επίλυσης προβλημάτων».

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

 

«Όλη η κοινωνία έχει μια αγωνία το τελευταίο διάστημα που πρέπει και οφείλουμε και η Πολιτεία και οι θεσμοί της και τα κόμματα και η Εκκλησία και όλοι οι χώροι να μεταδώσουμε ένα μήνυμα και ειρήνης και αλληλεγγύης και συνεργασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην πρόοδο που σημειώθηκε στην «επίλυση του θέματος των οικονομικών σχέσεων» με τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, «με βάση πάντοτε το μισθολόγιο». «Η άποψη της Εκκλησίας είναι ότι δεν φοβάται τον χωρισμό. Φοβάται το τι θα ακολουθήσει τον χωρισμό. Δεν είναι κάτι που να μας τρομάζει, αλλά ούτε πρέπει και να μας τρομάζει και να μην βρίσκουμε τρόπο να συνεννοηθούμε», πρόσθεσε.

 

 

Intime

 

 

«Γι’ αυτό νομίζω ότι έφτασε η εποχή να βρούμε την λύση της συμπορεύσεως ή, αν θέλετε να πω πιο στρογγυλά, να βρούμε τον τρόπο που μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί χωρίς συγκρούσεις. Και είναι αυτό που χρειάζεται και η κοινωνία μας σήμερα και κυρίως η νεολαία μας. Επομένως, να λέγαμε ότι χρειαζόμαστε μια συμπόρευση, μια συνεργασία, έστω άλλου είδους, αλλά να τη βρούμε. Τα άλλα είναι για να φωνάζουμε και να μαλώνουμε», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ ανακοίνωσε πως σύντομα θα εγκαινιαστεί η πρώτη Φοιτητική Στέγη της Εκκλησίας, πρωτοβουλία για την οποία τον συνεχάρη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η δική μας άποψη είναι ότι πρέπει να υπάρχει και μια πρωτοβουλία της Πολιτείας για τη στέγη, είτε την φοιτητική, είτε την κοινωνική και την εργατική κατοικία. Είναι και στοιχείο του ευρωπαϊκού πολιτισμού να έχουμε πολιτική για τη στέγη», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι «στην περίπτωση της Εκκλησίας θα ήταν ένα πάρα πολύ καλό ενδεχόμενο η υποστήριξη της Πολιτείας σε πρωτοβουλίες και κινήσεις αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας για το θέμα της φοιτητικής στέγης».

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνόδευσε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Καραμέρος.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

11.2.202516:25

«Είχα προσωπική επικοινωνία με εκπροσώπους των αγροτών μετά την απόφαση που πήραν για την αναγκαιότητα διεξαγωγής μιας συνάντησης. Για πρακτικούς λόγους, αφού στο αίτημα γίνεται λόγος και για τον υπουργό ενέργειας, τον υπουργό οικονομικών και τον υπουργό υποδομών, η συνάντηση

ΕΛΛΑΔΑ

11.2.202516:24

  Απάντηση στις αιτιάσεις της Μαρίας Καρυστιανού ότι ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης είναι «ο άνθρωπος που μετά από παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού και άλλων συνεργών αντικατέστησε τον φυσικό δικαστή» δίνει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα. Η

ΕΛΛΑΔΑ

11.2.202516:22

      Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση η οικία του 19χρονου στην περιοχή Δασιά της Κέρκυρας και κατά την προσέλευσή του, διενεργήθηκε έλεγχος. Βρέθηκαν στην κατοχή του μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ροζ κοκαΐνη, συνολικού

ΕΛΛΑΔΑ

11.2.202516:19

Στην επιστολή παραίτησής του από την επιτροπή, την οποία ανάρτησε στα social media ο Άκης Τσελέντης αναφέρει ότι «δεν μπορώ να δεχθώ να επιβάλλεται αυθαιρέτως από την πολιτική ηγεσία να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις της ΕΣΚ επιπλέον μέλη χωρίς να έχουν

ΕΛΛΑΔΑ

11.2.202515:46

    Την Προγραμματική Σύμβαση κατασκευής του εμβληματικού έργου «Αστική Ανάπλαση τμημάτων Ανατολικής Καλαμαριάς», υπέγραψαν σήμερα το πρωί, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΕ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης-(ΜΑΘ

ΕΛΛΑΔΑ

11.2.202514:59

  Παρά την απαγόρευση κάθε δημόσιας συνάθροισης για τον περιορισμό της Covid που είχε αποφασίσει η αστυνομία, είχαν συγκεντρωθεί στη Θεσσαλονίκη για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 2020. Μεταξύ άλλων τους είχαν αποδοθεί κατηγορίες για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών,

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή