Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού συζήτησαν για τη δυνατότητα δημιουργίας γραμμής τραμ στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα συνδέει το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τον σταθμό των ΚΤΕΛ στη δυτική είσοδο της πόλης.
Η συνάντηση έλαβε χώρα στο γραφείο του Ευρωπαίου Επιτρόπου, στο πλαίσιο της παρουσίας του Δημάρχου στη βελγική πρωτεύουσα για τη σύγκληση της εναρκτήριας Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, στην οποία συμμετέχει ως μέλος.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το κοινό τους όραμα για την υλοποίηση ενός έργου που θα ενισχύσει τις δημόσιες μεταφορές της πόλης με ένα μέσο φιλικό προς το περιβάλλον, ένα μέσο το οποίο εναρμονίζεται πλήρως με τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας και τις προτεραιότητες του δικτύου των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων.
Comments are closed.