Μια συνταγή χωρίς πολλά υλικά για να φτιάξετε εύκολα λουκουμάδες.
Η συνταγή για λουκουμάδες, θα σας ταξιδέψει σε καλοκαιρινές αναμνήσεις.
Τι θα χρειαστείτε για τη συνταγή. Δείτε παρακάτω τα υλικά και τη μέθοδο εκτέλεσης σύμφωνα με το dimitrismichailidis.com
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 20 γρ. ζάχαρη
- 7 γρ. ξερή μαγιά στιγμής
- 50 γρ. βούτυρο
- 130 γρ. γάλα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 μεσαίο αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για 2′ σε χαμηλή ταχύτητα.
- Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 10′ ακόμα.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
- Μόλις διπλασιαστεί, τη ζυμώνουμε για 1′ με τα χέρια μας, αλευρώνουμε τον πάγκο και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκ.
- Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο ποτήρι ή ένα μικρό μπολ για να κόψουμε τη ζύμη και ένα σφηνοπότηρο για να κάνουμε την τρύπα.
- Βάζουμε τους λουκουμάδες σε αντικολλητικά χαρτάκια που έχουμε κόψει οι ίδιοι.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
- Αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 15′-20′.
- Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε καυτό ηλιέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Μόλις βγουν από το τηγάνι, τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τους βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη και λίγη κανέλα.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: pixabay.com
Comments are closed.