RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
SOS Kλείνει ο Δήμος Σιθωνίας

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / SOS Kλείνει ο Δήμος Σιθωνίας

ΕΛΛΑΔΑ

22/02/202515:27

SOS Kλείνει ο Δήμος Σιθωνίας

To «Πόρτο Καρράς» διεκδικεί 12.000.000 ευρώ για ποσά που είχε δώσει στον Δήμο για δημοτικά τέλη από το 2001 έως το 2019. Από αυτά , τελεσίδικα με απόφαση του ΣτΕ, είναι τα 3.170.000 ευρώ. 

SOS Kλείνει ο Δήμος Σιθωνίας

Γράφει RTHESS NEWSROOM

Πριν 10 μέρες η εταιρία αφαίρεσε 171.745 ευρώ από λογαριασμό του Δήμου «στερώντας μας έτσι την δυνατότητα να καλύψουμε τις ανάγκες του που αφορούν στην αποκομιδή των σκουπιδιών , στις συντηρήσεις των δρόμων και στην εξυπηρέτηση των αναγκών των σχολείων» τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου Σιθωνίας που επισημαίνει:

«Αυτή η εξέλιξη και με δεδομένο ότι οι απαιτήσεις της εταιρίας αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ, προκαλεί τον οικονομικό στραγγαλισμό του Δήμου, τινάζει τον προϋπολογισμό του στον αέρα και οδηγεί νομοτελειακά την διοίκηση του Δήμου σε αυξήσεις Δημοτικών τελών με τελικούς αποδέκτες τους δημότες. »

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και ώρα 10 π.μ. προς ένδειξη διαμαρτυρίας θα κλείσει το Δημαρχείο και θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των δημοτών και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στον προαύλιο χώρο. Την ίδια μέρα στις 5 το απόγευμα θα ακολουθήσει λαϊκή συνέλευση στην αίθουσα του Επαγγελματικού Λυκείου Νικήτης.

«Η υπόθεση ξεκινά με την εταιρεία όταν ήταν στα χέρια του κ.Στέγγου και αργότερα μεταβιβάστηκε στον Ι. Σαββίδη και έχει τις ρίζες της στη διοίκηση του Δήμου με δήμαρχο τον Ιωάννη Τζίτζιο ο οποίος δεν αιτιολόγησε επαρκώς την επιβολή του τέλους καθαριότητας και φωτισμού στο δημοτικό συμβούλιο.Η σημερινή διοίκηση του επιρρίπτει ευθύνες καθώς δεν αντέδρασε ορθά και δεν αντέκρουσε τις νομικές ενέργειες της «Πόρτο Καρράς» (παρότι γνώριζε από το 2012 τις δικαστικές αποφάσεις) που κινήθηκε δικαστικά κατά του Δήμου Σιθωνίας όσον αφορά τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού» τονίζει η Νέα Αριστερά Χαλκιδικής.

«Είναι αδιανόητο επειδή ο γνωστός για τα έργα και τις ημέρες του κ.Τζιτζιος δεν έπραξε ως όφειλε όταν ήταν δήμαρχος, να πληρώνουν το λογαριασμό σήμερα ο δήμος Σιθωνίας, οι πολίτες του νομού, αλλά και ολόκληρη η Χαλκιδική δεδομένου ότι σε λίγους μήνες ξεκινά η τουριστική περίοδος και είναι ανήκουστο ένας δήμος που διοικεί μια άκρως τουριστική περιοχή να μην μπορεί να λειτουργήσει.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

22.2.202515:47

Έξι ημέρες πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από το δυστύχημα, ο Σύλλογος Φοιτητών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κάλεσε σε συγκέντρωση στον τόπο που κόπηκε το νήμα της ζωής για τα 57 θύματα, ανάμεσά τους και συμμαθητές τους. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν μέλη

ΕΛΛΑΔΑ

22.2.202514:05

Στα ηλεκτρικά τόξα και το βραχυκύκλωμα στον εναέριο ηλεκτροφόρο αγωγό που συνέβησαν πολύ κοντά ή πάνω στον μετασχηματιστή της επιβατικής αμαξοστοιχίας, αλλά και σε πρόσθετα βραχυκυκλώματα των πυκνωτών που είχαν ως αποτέλεσμα την ανάφλεξη και έκρηξη του ψυκτικού υγρού το

ΕΛΛΑΔΑ

22.2.202512:39

Στο Πολυτεχνείο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα Τέμπη με τίτλο «Για να αναπνεύσουμε, να τους ανατρέψουμε: Η υπόθεση των Τεμπών και ο ρόλος του ΕΜΠ, η επιστήμη στην υπηρεσία της αλήθειας ή του κέρδους». Στην ομιλία του ο κ. Μιχόπουλος ανέφερε

ΕΛΛΑΔΑ

22.2.202511:18

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θέρμης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Αλλοδαπών, Άμεσης Δράσης, Τροχαίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, έλεγξαν συνολικά: • (40) άτομα και • (28) οχήματα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης: • Προσήχθησαν (3)

ΕΛΛΑΔΑ

22.2.202511:15

Το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου πραγματοποίησε 6 διαφορετικές τηλεφωνικές παραγγελίες προϊόντων από εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 1.153 ευρώ, τα οποία παρέλαβε, αποστέλλοντας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, πλαστά καταθετήρια από τραπεζικά ιδρύματα. Στις 21 Φεβρουαρίου προσπάθησε με τον ίδιο τρόπο να

ΕΛΛΑΔΑ

22.2.202510:40

Δεν δίνει απαντήσεις για τα αίτια των εκρήξεων και της πυρκαγιάς που ακολούθησε τη σύγκρουση των δύο τρένων τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη το τελικό πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών,

Rthess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

22.2.202515:04

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

22.2.202514:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή