Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία από το ΕΚΑΒ η δεύτερη αεροδιακομιδή τεσσάρων επιπλέον εγκαυματιών προς την Αθήνα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Αεροσκάφος τύπου C27 της Π.Α., με Ιπτάμενη Υγειονομική Ομάδα του ΕΚΑΒ αποτελούμενη από 2 ιατρούς και 3 διασώστες, προσγειώθηκε στις 02.10 στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Ελευσίνας.
Οι 4 εγκαυματίες διακομίσθηκαν άμεσα και με ασφάλεια με Κινητές Ιατρικές Μονάδες του ΕΚΑΒ, τρεις στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ένας στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για περαιτέρω νοσηλεία.
Και οι δύο αεροδιακομιδές πραγματοποιήθηκαν από Ιπτάμενες Υγειονομικές Ομάδες του ΕΚΑΒ, στελεχωμένες με εξειδικευμένους ιατρούς και διασώστες.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, το σύνολο των εγκαυματιών από τη Βόρεια Μακεδονία, που έχουν διακομισθεί στην Ελλάδα και νοσηλεύονται είναι:
•6 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών,
•1 στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας,
•3 στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» και
•2 στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης.
Comments are closed.