Όταν άνοιξε το μακρινό 1984, στη Σοφούλη, μας έμαθε να αφήνουμε το κέντρο και να οδεύουμε ανατολικά για να γλυκαθούμε! Τώρα πια δε χρειάζεται να κάνουμε χιλιόμετρα. Ένα Plaisir βρίσκεται σίγουρα σε μικρή απόσταση από όπου και αν βρισκόμαστε. Ο Άρης Παπαοικονόμου τόλμησε τότε να συστήσει τα «άγλυκα» γλυκά στους Θεσσαλονικείς και κέρδισε το στοίχημα!
Μπορεί να «χαθείς» ανάμεσα στις εκατοντάδες design λιχουδιές, αλλά η (μόνη πικρή) αλήθεια είναι ότι οφείλεις να ενδώσεις στις φρεσκοψημένες βασιλόπιτες! Θα αμφιταλαντεύεσαι για ώρα να διαλέξεις το σχέδιο που σε συναρπάζει πιο πολύ: με ελατάκια, με Αγιοβασίληδες, με χιονάνθρωπους ή με μπαλίτσες; Μία «για το σπίτι» και μία μήπως προκύψει έκτακτη πρόσκληση. Αν δεν προκύψει, πολύ απλά, και αυτό το φλουρί θα ξαναπέσει σε κάποιο μέλος της οικογένειας! Το μυστικό της αφράτης βασιλόπιτας βρίσκεται στην παλιά συνταγή του χειροποίητου τσουρεκιού που έφτιαχναν με τέχνη και μεράκι οι νοικοκυρές στην Κωνσταντινούπολη, με φρέσκα μυρωδικά και διαλεχτές πρώτες ύλες.
Βεβαιωθείτε ότι θα προλάβετε γιατί η φήμη τους τις κάνει ανάρπαστες και εξαντλούνται μέχρι να προφέρεις ψί-χου-λο!
Plaisir Αριστοτέλους