ΕΛΛΑΔΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
7.9.201821:11Το κόπκιτ, οι πύραυλοι, τεχνολογίες και καινοτομίες Ο Άντονι Κουίν, η Miss USA 1964, οι αστροναύτες και η τιμώμενη χώρα Αστροναύτες, πύραυλοι, μαγικά σπίτια, αεροσκάφη, πυρηνική ενέργεια και νέες τεχνολογίες ξαφνιάζουν τους επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σε μια περίοδο
Ειδήσεις / Πιο πρόσφατα
ΕΛΛΑΔΑ
Σουφλέ με μήλα και σταφίδες
Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα μήλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τις σταφίδες και την κανέλα και αφήνουνε για 8 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χτυπάμε τους
ΕΛΛΑΔΑ
Υγρό κέικ σοκολάτας με γλυκιά κολοκύθα και αμύγδαλα
Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Ψήνουμε για λίγο τα αμύγδαλα και την κολοκύθα σε μικρά ζαράκια, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και τη βανίλια, ενσωματώνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τα αυγά, το μπέικιν και
ΕΛΛΑΔΑ
Cookies με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα
Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Σε μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μους, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν απαλά με το χέρι.
ΕΛΛΑΔΑ
Κοτόπουλο με πιπεριές και ταϊλανδέζικο ρύζι
Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σπορέλαιο και σοτάρουμε τα μπουτάκια. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές σε φέτες να μαραθούν, ρίχνουμε σταδιακά τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για δυο
ΕΛΛΑΔΑ
Σούπα με μαυρομάτικα φασόλια, κριθαράκι και κρουτόν πέστο
Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν με τον ζωμό! Μόλις βράσουν, προσθέτουμε τον πελτέ, το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα! Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε (κάνουμε κρουτόν)
ΕΛΛΑΔΑ
Ταλιατέλες με φρέσκια κρέμα και φρέσκα λαχανικά
Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Βράζουμε τις ταλιατέλες σε πλούσια αλατισμένο νερό και τα κρυώνουμε. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν και το σκόρδο. Προσθέτουμε την κρέμα, το τυρί, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και
ΕΛΛΑΔΑ
Πρωινό smoothies με μούρα
Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Βάζουμε τα φρούτα στην κατάψυξη να παγώσουν. Τοποθετούμε τα παγωμένα φρούτα στο μπλέντερ με το μέλι, τον δυόσμο, το γάλα και τα λιώνουμε. Ανακατεύουμε με το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με τα κορν φλέικς και τα
ΕΛΛΑΔΑ
Λάχανα με τα φασούλια (Ποντιακή συνταγή)
Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Κλασικό ποντιακό φαγητό που συνδυάζει άριστα τις πρωτεΐνες των φασολιών με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των μαύρων λάχανων – λαχανίδας. 2 κιλά μαύρα λάχανα 600 γρ. φασόλια μέτρια Πρεσπών 300 γρ. ντομάτες φρέσκες 30 γρ. πελτέ
ΕΛΛΑΔΑ
Πιροσκί με πατάτα (Ποντιακή συνταγή)
Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη και τη λιώνουμε. Αφήνουμε για 20 λεπτά να βγάλει η μαγιά τους μύκητες (να δράσουν). Προσθέτουμε το νερό, το αυγό, το αλάτι, το
ΕΛΛΑΔΑ
Χαψοπίλαφο (πιλάφι με γαύρο – Ποντιακή συνταγή)
Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Θέλει λίγη δεξιοτεχνία και ένα μικρό ανοξείδωτο και κοίλο σκεύος. Λαδώνουμε το σκεύος εσωτερικά. Καλύπτουμε το εσωτερικό με τον γαύρο έχοντας βάλει τον γαύρο παντού με το δέρμα προς το σκεύος και την κοιλιά προς
ΕΛΛΑΔΑ
Το αγγλικό πρωινό – Full English Breakfast
Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Τι πιο όμορφο από το να ετοιμάσετε ένα κυριακάτικο πρωινό για την οικογένεια ή για το άλλο σας μισό… Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι ερευνητές συνιστούν να ενδώσετε σε ένα πλήρες αγγλικό πρωινό, καθώς
ΕΛΛΑΔΑ
Μύδια σαγανάκι
Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε και σοτάρουμε τις πιπεριές κομμένες σε φετούλες. Ρίχνουμε τα μύδια με κέλυφος και αφήνουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα καθαρισμένα μύδια. Προσθέτουμε τη μουστάρδα,
ΕΛΛΑΔΑ
Τρίγωνα Πανοράματος
Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Λαχταριστές μικρές μπουκίτσες με φύλλο και γεμισμένα με κρέμα 1 lt γάλα 200 γρ ζάχαρη 160 γρ αλεύρι 70 γρ κορν φλάουρ 40 γρ φρέσκο βούτυρο 4 κρόκοι αυγού Βανίλια Πρέζα αλάτι Φύλλα κρούστας Λίγο
ΕΛΛΑΔΑ
Κουλούρι Θεσσαλονίκης
Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Καθώς έχει κοινή καταγωγή με το σιμίτ (simit), το κουλούρι στα τουρκικά, Έλληνες και Τούρκοι ερίζουν για την καταγωγή και την προέλευσή του. Μια ζύμη σε κυκλικό σχήμα και διάφορα μεγέθη, άλλοτε τραγανό και άλλοτε