Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ (Page 2513)

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

15.10.201719:06

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Σε μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μους, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν απαλά με το χέρι.

Ειδήσεις / Πιο πρόσφατα

9.10.2017|18:38

ΕΛΛΑΔΑ


Πρωινό smoothies με μούρα


Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Βάζουμε τα φρούτα στην κατάψυξη να παγώσουν. Τοποθετούμε τα παγωμένα φρούτα στο μπλέντερ με το μέλι, τον δυόσμο, το γάλα και τα λιώνουμε. Ανακατεύουμε με το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με τα κορν φλέικς και τα

27.9.2017|18:34

ΕΛΛΑΔΑ


Λάχανα με τα φασούλια (Ποντιακή συνταγή)


Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Κλασικό ποντιακό φαγητό που συνδυάζει άριστα τις πρωτεΐνες των φασολιών με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των μαύρων λάχανων – λαχανίδας. 2 κιλά μαύρα λάχανα 600 γρ. φασόλια μέτρια Πρεσπών 300 γρ. ντομάτες φρέσκες 30 γρ. πελτέ

26.9.2017|18:31

ΕΛΛΑΔΑ


Πιροσκί με πατάτα (Ποντιακή συνταγή)


Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη και τη λιώνουμε. Αφήνουμε για 20 λεπτά να βγάλει η μαγιά τους μύκητες (να δράσουν). Προσθέτουμε το νερό, το αυγό, το αλάτι, το

25.9.2017|18:06

ΕΛΛΑΔΑ


Χαψοπίλαφο (πιλάφι με γαύρο – Ποντιακή συνταγή)


Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Θέλει λίγη δεξιοτεχνία και ένα μικρό ανοξείδωτο και κοίλο σκεύος. Λαδώνουμε το σκεύος εσωτερικά. Καλύπτουμε το εσωτερικό με τον γαύρο έχοντας βάλει τον γαύρο παντού με το δέρμα προς το σκεύος και την κοιλιά προς

19.9.2017|19:54

ΕΛΛΑΔΑ


Το αγγλικό πρωινό – Full English Breakfast


Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Τι πιο όμορφο από το να ετοιμάσετε ένα κυριακάτικο πρωινό για την οικογένεια ή για το άλλο σας μισό… Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι ερευνητές συνιστούν να ενδώσετε σε ένα πλήρες αγγλικό πρωινό, καθώς

15.9.2017|19:46

ΕΛΛΑΔΑ


Μύδια σαγανάκι


Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε και σοτάρουμε τις πιπεριές κομμένες σε φετούλες. Ρίχνουμε τα μύδια με κέλυφος και αφήνουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα καθαρισμένα μύδια. Προσθέτουμε τη μουστάρδα,

14.9.2017|19:34

ΕΛΛΑΔΑ


Τρίγωνα Πανοράματος


Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Λαχταριστές μικρές μπουκίτσες με φύλλο και γεμισμένα με κρέμα 1 lt γάλα 200 γρ ζάχαρη 160 γρ αλεύρι 70 γρ κορν φλάουρ 40 γρ φρέσκο βούτυρο 4 κρόκοι αυγού Βανίλια Πρέζα αλάτι Φύλλα κρούστας Λίγο

12.9.2017|22:55

ΕΛΛΑΔΑ


Κουλούρι Θεσσαλονίκης


Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Καθώς έχει κοινή καταγωγή με το σιμίτ (simit), το κουλούρι στα τουρκικά, Έλληνες και Τούρκοι ερίζουν για την καταγωγή και την προέλευσή του. Μια ζύμη σε κυκλικό σχήμα και διάφορα μεγέθη, άλλοτε τραγανό και άλλοτε

10.9.2017|18:58

ΕΛΛΑΔΑ


Μαστίχα fresh


Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 50ml τζιν 25ml μαστίχα 15ml λάιμ 15 ml σιρόπι ζάχαρης Σε σέικερ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με κύβους πάγου. Σε ένα ποτήρι μαρτίνι βραχούμε με λάιμ την άκρη και καλύπτουμε με ζάχαρη. Γεμίζουμε με

9.9.2017|23:26

ΕΛΛΑΔΑ


Summer punch


Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Cocktail για πάρτι Για 10 άτομα σε μπολ 300ml λικέρ St Germain 300 ml βότκα 600 ml χυμό μήλου 200ml χυμό λεμονιού 250 ml σόδα Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ γεμάτο με πάγο.

8.9.2017|23:21

ΕΛΛΑΔΑ


Βερμούτ 008


Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 60 ml Martini bianco 60 ml tonik 10 ml βότκα Σε χαμηλό ποτήρι με τριμμένο πάγο βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε σταγόνες λάιμ και γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ.   Από το φύλλο

8.9.2017|23:14

ΕΛΛΑΔΑ


Βοτκάς


Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 35 ml βότκα 10 ml χυμό λάιμ 15 ml λικέρ St Germain 60 ml σόδα Χτυπάμε σε σέικερ βότκα και λάιμ. Σε ψηλό ποτήρι ρίχνουμε τριμμένο πάγο και το μείγμα από το σέικερ, συμπληρώνουμε με

7.9.2017|23:12

ΕΛΛΑΔΑ


Μαργαρίτα με τσάι γιασεμί


Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με πάγο. Σε ένα χαμηλό ποτήρι βρέχουμε το χείλος με φέτα λεμόνι και το καλύπτουμε με αλάτι. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο και γεμίζουμε με το ποτό. Ντεκοράρουμε με φέτα λάιμ.

5.9.2017|23:07

ΕΛΛΑΔΑ


Τροπική Μιμόζα


Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Χτυπάμε σε σέικερ με πάγο τους χυμούς και τους βάζουμε σε ψηλό ποτήρι και τριμμένο πάγο. Συμπληρώνουμε με τον αφρώδη οίνο και γαρνίρουμε με φλούδα πορτοκαλιού και φρέσκια μέντα.   Από το φύλλο της THESSNEWS

thess

Επικαιρότητα