- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση και απλώνουμε το μείγμα με τα μπισκότα. Πιέζουμε για να γίνει λείο και να καλυφθεί όλη η βάση της φόρμας. Δεν κάνουμε γείσο.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 230ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά για να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τους κρόκους, τα αβγά και το αλάτι. Βουτυρώνουμε περιμετρικά τη φόρμα και βάζουμε σιγά σιγά το μείγμα με το τυρί κρέμα πάνω από τη βάση μας. Προσοχή για να μην σπάσει η βάση.
- Βάζουμε στον φούρνο ένα σκεύος με νερό, βάζουμε τη φόρμα με το μείγμα και ψήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο κατεβάζουμε στους 100ο C και ψήνουμε για 1 ½ ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε με το γλυκό του κουταλιού και φύλλα δυόσμου.