Λαίλαπα κλοπών μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ σε αγροτικές περιοχές των Σερρών.
Ολόκληρα χωριά έμεναν χωρίς νερό επί μέρες μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού.
Χωράφια έμεναν απότιστα. Εμείς εδώ έχουμε την δική μας πανδημία, περιγράφει στο «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» ο Φώτης Δομουχτσίδης, δήμαρχος Σιντικής.
Αφορμή για την κουβέντα μας η εξιχνίαση 22 κλοπών από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ σε περιοχές των Σερρών.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 18, 30, 30 και 38 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Είναι Ρομά κατά πληροφορίες….οι φερόμενοι δράστες μετέβαιναν με όχημα σε αγροτικές περιοχές των Σερρών, όπου παραβίαζαν μετασχηματιστές ρεύματος και αφαιρούσαν πηνία και καλώδια, με σκοπό το παράνομο όφελος.
Όπως διαπιστώθηκε, το χρονικό διάστημα από 3 Ιανουαρίου έως 4 Αυγούστου 2022, διέπραξαν συνολικά 22 κλοπές από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ, από όπου αφαίρεσαν πηνία και καλώδια, με τη συνολική αξία της ζημίας που προκάλεσαν να υπολογίζεται στις 76.780 ευρώ.
Το όχημα που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε, όπως και πλήθος μεταλλικών τμημάτων από μετασχηματιστές, που εντοπίσθηκαν στην αυλή του 38χρονου.
Είναι τέτοιο το θράσος τους που ούτε οι κάμερες ασφαλείας τους αποτρέπουν….Μόνο selfie που δε βγάζουν στις κάμερες, τονίζει ο δήμαρχος Σιντικής.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Comments are closed.