Η κοινότητα των 5.000 καθολικών της Θεσσαλονίκης της εκκλησίας της Θεοτόκου που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας είναι συντετριμμένη από την τεράστια απώλεια του
Πάπα Φραγκίσκου.
Σήμερα το πρωί τελέστηκε μια διαφορετική θεία λειτουργία, ένα μνημόσυνο για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου.
Αμέσως μετά τοποθετήθηκε δίπλα στην φωτογραφία του Ποντίφικα ένα βιβλίο συλλυπητηρίων από υπάλληλο του ιερού ναού που έχει την τύχη να εργάζεται επί 34 χρόνια στην καθολική εκκλησία και να έχει διακονήσει το μήνυμα Αγάπης του ποντίφικα.
«Ήταν ένας πραγματικός ποιμένας. Ο Άνθρωπος των φτωχών» είπε στην Ράδιο Θεσσαλονίκη με σπασμένη φωνή.
«Είμαστε σε πένθος, όλοι σε όλο τον κόσμο, είμαι πάρα πολύ συγκινημένη. Ήταν ο Πάπας, δεν μπορούμε να πούμε με λόγια. Πάρα πάρα πολλή αγάπη για όλο τον κόσμο. Ήταν κοντά στον λαό. Αυτός πήγε κοντά στο λαό, σε όλους μας» ανέφερε μια πίστη από το Περού.
Στον Καθολικό Ναό της Θεσσαλονίκης οι ενορίτες μιλούν ελληνικά, αλβανικά, ιταλικά, γαλλικά και αγγλικά.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.