Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», Καθηγητής ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, εγκαίρως προειδοποιούσε ότι το μετρό ήταν ημιτελές και ανέτοιμο λειτουργικά για να παραδοθεί σε εμπορική λειτουργία. Ολόκληρη η τοποθέτηση:
«Καθώς δεν είχαν συμπληρωθεί τα 18μηνης διάρκειας δοκιμαστικά δρομολόγια που θα εγγυώνταν την ασφαλή αυτόματη λειτουργία του έργου. Και γι αυτό ζητούσε την αναβολή της έναρξης λειτουργίας του μέχρι να ολοκληρωθούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια και μέχρι το έργο να λειτουργεί με ασφάλεια.
Από τότε διάφοροι βγήκαν να καθησυχάσουν, κάνοντας λόγο για “συνηθισμένα” προβλήματα. Ωστόσο, αυτά συμβαίνουν μόνο στο Μετρό της Θεσσαλονίκης και μάλιστα επιμένουν πεισματικά.
Γι’ αυτό και η παράταξη ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα και σε πλήρη διαφάνεια όλα τα περιστατικά δυσλειτουργίας του μετρό, οι αιτίες τους, καθώς και αν αυτά έχουν ή όχι αποκατασταθεί.
Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν την αλήθεια για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στα οποία εμπιστεύονται τις καθημερινές μετακινήσεις τους.»
Comments are closed.