Οι πιπεριές είναι από τα πιο ωραία λαχανικά που αφθονούν το καλοκαίρι. Μπορούμε σίγουρα να τις μαγειρέψουμε γεμιστές με ρύζι ή κιμά, ή με χοιρινό κρέας κατά τη μαμαδίστικη συνταγή.
Το supersyntages.gr μας προτείνει λοιπόν, έναν τέλειο μεζέ για χαλαρές βραδιές συνοδεία κρασιού ή ούζου: Πιπεριές γεμιστές με τυριά και ντομάτα!
Υλικά συνταγής (για ένα μετρίου μεγέθους πυρέξ)
7 πιπεριές κέρατο
2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες
2 φλ. τσαγιού τριμμένα τυριά (φέτα οπωσδήποτε και γραβιέρα)
Ρίγανη, αλατοπίπερο και ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε το «καπάκι» τους και με προσοχή, χωρίς να τις τραυματίσουμε, αφαιρούμε τα σπόρια.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
Τις ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ρίγανη και γεμίζουμε με το μίγμα τις πιπεριές.
Κλείνουμε τις γεμιστές πιπεριές με τα καπάκια τους για να μη φύγει το μίγμα καθώς θα ψήνεται και τις στρώνουμε στο πυρέξ.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι από πάνω και ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα πάντα με την ένταση του φούρνου).
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: PIXABAY
Comments are closed.