Πριν από σχεδόν 6 δεκαετίες, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή ήταν η πρώτη που εισήγαγε μερικές εκατοντάδες γαλοπούλες για καθαρά εκπαιδευτικούς σκοπούς. Έκτοτε, εξακολουθεί να εκτρέφει γαλοπούλες για τους ίδιους λόγους και να τις διαθέτει στην ελληνική αγορά τη περίοδο των Χριστουγέννων.
Κάθε χρόνο, στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Σχολή προμηθεύεται γαλόπουλα ηλικίας μίας ημέρας, τα οποία στη συνέχεια εκτρέφονται με άριστες συνθήκες υγιεινής και ευζωίας, με σιτηρέσια που περιέχουν λιναρόσπορο, πλούσιο σε Ωμέγα 3 λιπαρά. Το τελικό στάδιο διαχείρισης και επεξεργασίας γίνεται παρουσία του κτηνιάτρου των αρμόδιων ελληνικών αρχών.
Η διάθεση τους γίνεται από επιλεγμένα κρεοπωλεία και τις κυριότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και από το κατάστημα προϊόντων που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της σχολής.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των γαλόπουλων στηρίζουν το Ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών.
Διατροφικά το κρέας της γαλοπούλας είναι χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες και πλούσιο σε πρωτεΐνες. Περιέχει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, φωσφόρου, καλίου και ψευδάργυρου. Σε σύγκριση με το κοτόπουλο, η γαλοπούλα έχει λιγότερες θερμίδες, περισσότερη πρωτεΐνη, λιγότερη χοληστερόλη και περισσότερο κάλιο ανά ίση ποσότητα προϊόντος σε σχέση με το κοτόπουλο.
Comments are closed.