Δεκτό έγινε το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 11 ετών που κατέθεσε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie, όπως του επιβλήθηκε πρωτοδίκως, κατά πλειοψηφία 2-1.
Η αναστολή εκτέλεσης ποινής του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, που από τον Ιούνιο του 2024 εκτίει την ποινή του στις φυλακές Χαλκίδας για την υπόθεση της Folli Follie, έγινε δεκτή μέχρι την έκδοση απόφασης από το Εφετείο.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του κατηγορούμενου να αποφυλακιστεί από τις φυλακές Χαλκίδας με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε ΑΤ δύο φορές το μήνα και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.
Η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου επικαλέστηκε το γεγονός ότι πριν από μια εβδομάδα αθωώθηκε σε άλλη υπόθεση, ενώ είπε πως στην περίπτωσή του, δεν εφαρμόστηκε ο κανόνας να χορηγείται αναστολή εκτέλεσης της ποινής στον πρώτο βαθμό.
«Το δικαστήριο πρέπει να ελέγξει εάν για τον κύριο Κουτσολιούτσο θα παρακαμφθεί ο κανόνας να χορηγείται η αναστολή. Γιατί δεν εφαρμόστηκε ο κανόνας στον κ. Κουτσολιούτσο; Γιατί θα κάνει νέες πράξεις. Έχουν περάσει επτά χρόνια και δεν έχει κάνει καμία. Έχει δώσει από το 2021 στο δημόσιο όλες τις μετοχές του στη Folli χωρίς κανένα αντάλλαγμα» τόνισε μεταξύ άλλων η συνήγορος του.
Comments are closed.