Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
Θέλει λίγη δεξιοτεχνία και ένα μικρό ανοξείδωτο και κοίλο σκεύος.
Λαδώνουμε το σκεύος εσωτερικά. Καλύπτουμε το εσωτερικό με τον γαύρο έχοντας βάλει τον γαύρο παντού με το δέρμα προς το σκεύος και την κοιλιά προς τα μέσα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και το ρύζι. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, βάζουμε το ρύζι στο σκεύος και πατάμε να καλύψει τους γαύρους. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε για 10 λεπτά το σκεύος στον φούρνο στους 190 βαθμούς! Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σαν τούρτα.
Από το φύλλο της THESSNEWS #72 (23/09/2017-24/09/2017)
Comments are closed.