Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
Μια πίτα από πολύ λεπτό φύλλο που ανοίγεται με το χέρι και με τα χέρια και θέλει ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και τυλίγεται μέσα ένα μείγμα από γλυκιά κρέμα ή τυρί ή σπανάκι ή ακόμα και κιμά. Προέρχεται από την τουρκική λέξη μπογας (μπόγος), διότι τυλίγουμε το μείγμα με το φύλλο σαν μπόγο.
1 lt γάλα
300 γρ σιμιγδάλι λεπτό
150 γρ φρέσκο βούτυρο
180-200 γρ ζάχαρη
Βανίλια
Πρέζα αλάτι
Άχνη κανέλα
Φύλλα κρούστας
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα 50 γρ βούτυρο, το αλάτι και το σιμιγδάλι και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βράσει και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει . Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σε ένα ταψί βάζουμε τα φύλλα κρούστας ένα – ένα βουτυρωμένα, αφήνοντας τα μισά να εξέχουν από το ταψάκι. Προτείνουμε μικρά μακρόστενα ταψάκια πυρέξ. Βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τα φύλλα σαν μπόγο! Προσθέτουμε 4-5 φύλλα από πάνω, πάντα βουτυρωμένα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομματάκια και σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
Από το φύλλο της THESSNEWS #70 (09/09/2017-10/09/2017)
Comments are closed.