Η κατασκευή του Fly Οver θα κρατήσει 3-4 χρόνια και θα απασχολήσει 1000 εργαζόμενους.
Θα ακολουθεί τη χάραξη της υφιστάμενης θα έχει μήκος 13 χλμ, τα 4 θα είναι σε συνεχόμενη υπερυψωμένη γέφυρα, ενώ θα κατασκευαστούν 9 ανισόπεδοι κόμβοι, 8 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες.
Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στα 370 εκ. ευρώ. Στα τέλη του 2021 ή το αργότερο στις αρχές του 2022 θα προκύψει ο οριστικός ανάδοχος για το έργο.
Κ. Καραμανλής: Εμβληματικό, πρωτοποριακό το έργο
Παρουσιάζοντας το έργο ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Κώστας Καραμανλής το χαρακτήρισε εμβληματικό, πρωτοποριακό που θα αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών και θα αναβαθμίσει την ποιότητα και την ασφάλεια των μετακινήσεων. Ο νέος δρόμος θα εξυπηρετεί 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση.
Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η κατασκευή του έργου είναι επιτακτική καθώς σύμφωνα με τις μελέτες το 2030 ο αριθμός των αυτοκινήτων που θα κινούνται στον περιφερειακό θα φτάσει τα 230.000 την ημέρα.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι θα βελτιωθεί η οδική ασφάλεια καθώς ο περιφερειακός της Θεσσαλονίκης έχει 12 φορές μεγαλύτερο δείκτη θνησιμότητας και 14 φορές μεγαλύτερο δείκτη τραυματισμών σε σχέση με την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ.
Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή η κατασκευή του fly over είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την πόλη, καθώς όπως είπε η κυβέρνηση έδωσε λύση στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου με το έργο να ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2023 και παράλληλα αντιμετώπισε το ζήτημα του ΟΑΣΘ, κρατώντας τον στη ζωή.
Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΑΣΘ λέγοντας ότι πρώτα τον κρατικοποίησε και μετά ήθελε να δώσει μέρος του έργου στα ΚΤΕΛ.
Σημείωσε ότι ο κόσμος της πόλης έχει ταλαιπωρηθεί απίστευτα όμως όπως είπε μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Ανέφερε ότι μέσα σε ένα χρόνο κυκλοφορούν ήδη 350 λεωφορεία και μέχρι το Σεπτέμβριο θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία του δήμου και με το leazing αλλά 170 λεωφορεία, φτάνοντας κοντά στα 500 όσα ήταν και το 2014.
Δείτε στο βίντεο πως αναμένεται να είναι το έργο μετά την ολοκλήρωση του:
Comments are closed.