Ένα από τα must του καλοκαιριού είναι τα δροσιστικά κοκτέιλ, όπως για παράδειγμα μια υπέροχη και κλασική μαργαρίτα. Όμως, όπως κάθε τι στη γεύση, έχει κι αυτή τα μυστικά της. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά;
Σκεφτείτε όλες εκείνες τις φορές που δοκιμάσετε μια μαργαρίτα που ήταν σκέτη βόμβα αλκοόλ ή που σας προκάλεσε hangover. Παρόλο που δεν χρειάζονται πολλά και δύσκολα υλικά, όλα κρίνονται στις αναλογίες, σύμφωνα με το olivemagazine.gr. Η ισορροπία των υλικών, το μεράκι και η καλή διάθεση είναι το άλφα και το ωμέγα σε ό,τι και αν κάνουμε, άλλωστε, έτσι δεν είναι; Ας δούμε την πιο κλασική και εύκολη συνταγή για Margarita κοκτέιλ.
Υλικά (για 1 μερίδα)
50 ml λευκή τεκίλα από 100% μπλε αγαύη
20 ml λικέρ πορτοκάλι (triple sec) ή Cointreau
30 ml χυμό από φρέσκο λάιμ και μισό λάιμ για να γαρνίρουμε και να αλατίσουμε το ποτήρι
1 φέτα λάιμ για γαρνίρισμα
αλάτι
θρυμματισμένος πάγος
Eκτέλεση
Δεν χρειαζόμαστε ειδικό εξοπλισμό γι’ αυτό το κοκτέιλ. Παίρνουμε ένα χαμηλό ποτήρι (τύπου old fashioned) ή αν έχουμε το κλασικό ποτήρι μαργαρίτας ή ποτήρι τύπου κουπέ- περνάμε το χείλος του με το λάιμ ώστε να κολλήσει εύκολα πάνω σε αυτό το αλάτι.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε λίγο αλάτι σε ένα πιατάκι. Ακουμπάμε πάνω στο αλάτι το χείλος του ποτηριού και το περιστρέφουμε, ώστε να κολλήσει παντού. Προσοχή όμως: Ακουμπάμε το ποτήρι πάνω στο αλάτι από την εξωτερική πλευρά πάντα, για να μην πέσει μέσα στο ποτήρι μας το αλάτι. Είναι σημαντικό να γευόμαστε το αλάτι σε κάθε γουλιά αλλά να μην πέσει μέσα στο ποτό και αλλοιώσει τη γεύση του. Τελειώνοντας, χτυπάμε ελαφρά το ποτήρι να πέσει το περιττό αλάτι από το χείλος.
Γεμίζουμε το σέικερ με πάγο, προσθέτουμε την τεκίλα, τον χυμό λάιμ και το λικέρ και χτυπάμε για 20 περίπου δευτερόλεπτα, ώστε να παγώσει καλά το ποτό μας. Αδειάζουμε το μείγμα στο ποτήρι σουρώνοντάς το με ένα οποιοδήποτε σουρωτήρι οικιακής χρήσης.
Τέλος, προσθέτουμε μια φέτα λάιμ στο ποτήρι για γαρνίρισμα.
Μερικά μυστικά και παραλλαγές
Ιδανικά πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το ποτό μας μπορούμε να αφήσουμε για μια ώρα το ποτήρι στην κατάψυξη για να έχει παγώσει καλά.
Αν δεν θέλουμε πολύ αλάτι, μπορούμε να βάλουμε στο μισό χείλος του ποτηριού.
Η Μαργαρίτα ταιριάζει ιδανικά με τις μεξικάνικες γεύσεις, οπότε εξοπλιστείτε με νάτσος, σπιτικά ντιπ και ό,τι άλλο σας αρέσει και Viva Mexico!
Αν θέλουμε να φτιάξουμε τη φρουτώδη εκδοχή της μαργαρίτας, βάζουμε τον μισό πάγο και προσθέτουμε μια χούφτα κατεψυγμένα berries (φράουλα, βατόμουρο ή μιξ αυτών). Σε αυτή την περίπτωση δεν θα βάλετε αλάτι στο χείλος του ποτηριού.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: pixabay.com
Comments are closed.