Στην τυροκομική μονάδα του Ιωάννη Σταθώρη, χορηγήθηκε το πρώτο σήμα επισκέψιμου τυροκομείου στην Ελλάδα, μετά και από την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού καθώς πληροί τις προϋποθέσεις των άρθρων 2 και 3 της Κ.Υ.Α. με αριθμό 24283/28-12-2023 (Β’ 7470/2023,διορθ. Σφάλμ. Β’ 200/2024).
Μετά την καταγραφή στο Guinness World Records, του μεγαλύτερου κατσικίσιου τυριού στον κόσμο, σειρά έχει η χορήγηση σήματος επισκέψιμου τυροκομείου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Οι επισκέπτες πλέον μπορούν να ξεναγηθούν στο χώρο του τυροκομείου, παρακολουθώντας την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων ζωντανά, μέσα σε ειδικό χώρο που έχει σχεδιαστεί, χωρίς να επηρεάζεται η ασφάλεια της παραγωγικής διαδικασίας.
Ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει από την παραλαβή του φρέσκου γάλακτος, την πήξη του τυροπήγματος, την δημιουργία του τυριού, μέχρι την τελική συσκευασία του προϊόντος. Ακολουθεί μία παρουσίαση της ιστορίας του τυροκομείου και αφού ενημερωθούν για όλη την γκάμα των προϊόντων, έχουν την ευκαιρία στην νέα έκθεση των προϊόντων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, να γευτούν τα προϊόντα του τυροκομείου, όπως το φημισμένο κατσικίσιο τυρί ΠΕΤΡΩΤΟ, το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ από αιγοπρόβειο γάλα αλλά και τα κίτρινα αιγοπρόβεια τυριά όπως η ΡΙΓΑΝΑΤΗ γραβιέρα, το ΑΓΙΟΤΥΡΙ κ.α.
Η γευσιγνωσία των προϊόντων συνδυάζεται με την ενημέρωση των επισκεπτών για τα διάφορα τοπικά εδέσματα και φυσικά με συνοδεία φρέσκιας μπύρας από την πρώτη μικροζυθοποιεία της Χαλκιδικής, SEVEN SEALS.
Σας περιμένουμε…
Για επιπλέον πληροφορίες και κρατήσεις, παρακαλούμε καλέστε στο τηλέφωνο 23770 22603.