του Γιώργου Κουβεντίδη
Το μέχρι σήμερα κλειστό Καυτανζόγλειο ανοίγει την Κυριακή, για να φιλοξενήσει μέχρι 8.200 φιλάθλους. Το μεγαλύτερο στάδιο της Βόρειας Ελλάδας θα λειτουργεί… μερικώς, αφού δεν έχει οριστικά πιστοποιητικά πυρασφάλειας και στατικής επάρκειας.
Tο πρόβλημα στο Καυτανζόγλειο είναι σύνθετο. Και οι εσωτερικοί χώροι εξακολουθούν να είναι σε κακή κατάσταση…
Η εγκατάλειψη φαίνεται και από το γεγονός ότι στο εσωτερικό του σταδίου, είχε φυτρώσει ένα δέντρο!
«Μπορεί να χρειάζονται και πολύ περισσότερα από 3-4 εκατομμύρια ευρώ για να μετατραπεί πάλι σε ένα σύγχρονο στάδιο κι αυτό με ορίζοντα 3-4 χρόνων» είπε στο rthess, o πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του σταδίου, Κωνσταντίνος Τσάκος.
Χρήματα για να συντηρηθούν οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχουν.
O Δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης είδε στους Μεσογειακούς Αγώνες την ευκαιρία να διοχετευτούν κονδύλια στη Θεσσαλονίκη για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και την κατασκευή νέων. O συνδυασμός με την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντων κάνει το «πακέτο» ελκυστικό.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έθεσε το θέμα στον Πρωθυπουργό στις 27 Αυγούστου και «το βρήκε ενδιαφέρον».
«Θα επανέλθουμε με συγκεκριμένο αίτημα, μόλις μας διευκρινίσει η επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων τί θα γίνει με τους αγώνες του 2030» δήλωσε είπε ο κ. Αγγελούδης στο rthess.
«Oι αγώνες του 2030 έχουν ανατεθεί στο Κόσοβο, αλλά δεν είναι βέβαιο αν θα τους διοργανώσει. Η Θεσσαλονίκη θα διεκδικήσει αυτούς τους αγώνες, διαφορετικά θα καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας για το 2034.» κατέληξε.
H τελευταία φορά που ήρθαν οι αγώνες στην Ελλάδα ήταν το 1991 στην Αθήνα. Οι τελευταίοι Μεσογειακοί έγιναν στο Οράν της Αλγερίας το 2022 με τη συμμετοχή 3.298 αθλητών ενώ οι επόμενοι θα γίνουν το 2026 στον Τάραντα της Ιταλίας.