RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Αστραπιαία φόρτιση ισχύος 1 MW από τη BYD με Super e-Platform

Comments are closed.

Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / Αστραπιαία φόρτιση ισχύος 1 MW από τη BYD με Super e-Platform

AUTO MOTOSPORTS

20/03/202518:30

Αστραπιαία φόρτιση ισχύος 1 MW από τη BYD με Super e-Platform

  • Η νέα επαναστατική αρχιτεκτονική της πλατφόρμας μπορεί να προσθέσει αυτονομία δύο km/sec
  • Η αρχιτεκτονική οχήματος 1.000V επιτυγχάνει ταχύτητες αναπλήρωσης ηλεκτρικής ενέργειας ίδιες με εκείνες του ανεφοδιασμού ενός βενζινοκίνητου οχήματος.

Αστραπιαία φόρτιση ισχύος 1 MW από τη BYD με Super e-Platform

 

Η BYD, ο κορυφαίος κατασκευαστής οχημάτων νέας ενέργειας στον κόσμο, αποκάλυψε μια επαναστατική νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων που υπόσχεται να βάλει τέλος στο άγχος του χρόνου της φόρτισης, επιτυγχάνοντας ταχύτητες ανεφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια ίδιες με εκείνες των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Με την ονομασία Super e-Platform, η νέα αυτή αρχιτεκτονική εισάγει μια σειρά από πρωτοποριακές τεχνολογίες που θέτουν παγκόσμια ρεκόρ στο οικοσύστημα των ηλεκτρικών οχημάτων μαζικής παραγωγής.

Τα βασικά ηλεκτρικά τμήματα της Super e-Platform – κινητήρας, ηλεκτρονικός έλεγχος και μπαταρία – έχουν αναβαθμιστεί πλήρως σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Η πλατφόρμα επιτυγχάνει ισχύ φόρτισης ενός megawatt (1.000kW), που αποτελεί την υψηλότερη μέγιστη ταχύτητα φόρτισης για οχήματα μαζικής παραγωγής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Super e-Platform μπορεί να προσθέσει δύο χιλιόμετρα αυτονομίας ανά δευτερόλεπτο, προσφέροντας την ταχύτερη φόρτιση σε όχημα μαζικής παραγωγής παγκοσμίως: μόλις πέντε λεπτά αστραπιαίας φόρτισης αρκούν για να προστεθούν 400 χιλιόμετρα αυτονομίας.

 

Η αρχιτεκτονική περιλαμβάνει έναν κινητήρα που αποδίδει ισχύ 580kW (790 ίππους), εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα άνω των 300 km/h στα δύο πρώτα μοντέλα που την υιοθετούν, και συγκεκριμένα στα HAN L και TANG L, τα οποία προορίζονται για την κινεζική αγορά. Αυτή η εντυπωσιακή τελική ταχύτητα και η γρήγορη επιτάχυνση επιτυγχάνονται χάρη σε έναν νέο ηλεκτροκινητήρα που μπορεί να περιστρέφεται έως και τις 30.000rpm, θέτοντας έτσι ένα νέο σημείο αναφοράς για τα οχήματα μαζικής παραγωγής.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στη Σενζέν, ο Wang Chuanfu, Πρόεδρος του Ομίλου BYD, ανέφερε ότι η νέα τεχνολογία θα συμβάλει στην εξάλειψη του κυριότερου εναπομείναντος «προβλήματος» που αντιμετωπίζουν οι χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων, επισημαίνοντας: «Για να εξαλείψουμε πλήρως το άγχος φόρτισης που διακατέχει τους χρήστες, στόχος μας είναι να καταστήσουμε τη φόρτιση των EV τόσο γρήγορη όσο ο ανεφοδιασμός ενός βενζινοκίνητου αυτοκινήτου – επιτυγχάνοντας «ισότητα καυσίμου-ηλεκτρισμού στην ταχύτητα φόρτισης».

 

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η διαδικασία φόρτισης πρέπει να συνδυάζει τόσο την υπερυψηλή τάση όσο και το υψηλό ρεύμα. Η Super e-Platform είναι η πρώτη πλατφόρμα μαζικής παραγωγής επιβατικών αυτοκινήτων παγκοσμίως που διαθέτει μια «αρχιτεκτονική υψηλής τάσης ενός kilovolt σε όλο το φάσμα», επιτρέποντας την ανάπτυξη μιας τόσο υψηλής τάσης σε όλες τις μονάδες της, όπως η μπαταρία, ο κινητήρας, η παροχή ρεύματος και ο κλιματισμός.

Η Super e-Platform εισάγει επίσης την «Flash Charging Battery» της BYD, η οποία περιλαμβάνει ένα εξαιρετικά γρήγορο κανάλι ιόντων από την άνοδο της μπαταρίας στην κάθοδο για μέγιστο ρεύμα φόρτισης 1.000A και μέγιστο ρυθμό φόρτισης 10C – και τα δύο θέτουν νέα σημεία αναφοράς για τα οχήματα μαζικής παραγωγής.

Για να υποστηρίξει αυτές τις επιδόσεις, η BYD εξέλιξε και παράγει μαζικά μια νέα γενιάς τσιπ ισχύος από καρβίδιο του πυριτίου (SiC) για την αυτοκινητοβιομηχανία, με ονομαστική τάση που φτάνει έως και τα 1.500V. Πρόκειται για το πρώτο στον κλάδο τσιπ ισχύος SiC που παράγεται μαζικά, με την υψηλότερη ονομαστική τάση που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Η φόρτιση 1 MW χρειάζεται και φορτιστές αντίστοιχης ισχύος

Η νέα τεχνολογία υπερταχείας φόρτισης απαιτεί προηγμένους σταθμούς φόρτισης για να αποδίδει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. Ως εκ τούτου, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της BYD και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας Μηχανολογίας Αυτοκινήτων, Lian Yubo, ανακοίνωσε στην ίδια εκδήλωση ότι η BYD έχει αναπτύξει το πρώτο στον κλάδο πλήρως υγρόψυκτο τερματικό σύστημα αστραπιαίας φόρτισης, το οποίο μπορεί να παρέχει μέγιστη ισχύ 1.360kW.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η BYD προγραμματίζει την κατασκευή άνω των 4.000 σταθμών αστραπιαίας φόρτισης σε όλη την Κίνα. Εκτός όμως από τους δικούς της σταθμούς, η BYD έχει αναπτύξει την καινοτόμο τεχνολογία «φόρτισης dual-gun», η οποία επιτρέπει την άμεση αναβάθμιση των γρήγορων φορτιστών σε εξαιρετικά γρήγορους και των υπερφορτιστών σε flash chargers. Αυτή η τεχνολογία «έξυπνης ενίσχυσης», που αποτελεί μία ακόμα παγκόσμια καινοτομία, εξασφαλίζει συμβατότητα με δημόσιους σταθμούς φόρτισης, διευκολύνοντας τη φόρτιση σε διάφορες τοποθεσίες.

Η BYD πιστεύει ότι αυτή η αλληλεπίδραση με υφιστάμενες υποδομές, σε συνδυασμό με τους τερματικούς σταθμούς αστραπιαίας φόρτισης που έχουν αναπτυχθεί εσωτερικά και την ίδια την καινοτόμο αρχιτεκτονική Super e-Platform, επαναπροσδιορίζει την ηλεκτρική κινητικότητα, ενδυναμώνοντας τη θέση της Κίνας ως ηγέτιδας στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Παντελής Τζερτζεβέλης

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1966 στην Θεσσαλονίκη, και από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της Περιπέτειας, καθώς αποτέλεσε μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Σε ηλικία 18 ετών, τέθηκε υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου δίπλα του μυήθηκε στην τέχνη της Αθλητικής φωτογραφίας, και καθημερινά κάλυπτε ρεπορτάζ για τις εφημερίδες «Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά»! Λίγο αργότερα, και παράλληλα με σπουδές στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή Σχολή Δημοσιογραφίας της ΑΚΤΟ. Για χρόνια, εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το Auto Moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ & ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2010 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή «Τα μπαγκάζια» και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την Ραδιοφωνική εκπομπή του στον 102FM, στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί σε καθημερινή βάση, τον κόσμο της Αυτοκίνησης, και των Εναλλακτικών Αποδράσεων. Επίσης για 10 συνεχή χρόνια υπηρετεί ως Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του ιστορικού αγώνα Υπεραποστάσεων «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» επίσης της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ και από το 2022 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Για 4 συνεχή χρόνια αποτελεί μέλος του Press team της Cycling Greece. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

20.3.202517:34

  “Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο «κτήνος” που φτιάχτηκε για να κερδίζει σε αγώνες ράλι, drift και στην πίστα, όντας και κατάλληλο για το δρόμο.” Αυτά τα λίγα λόγια συνοψίζουν την ιδέα για την εξέλιξη και τη μηχανολογία του Renault 5

AUTO MOTOSPORTS

19.3.202520:51

  Η πρώτη πλήρως ηλεκτρική Alfa Romeo Junior, είναι ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο, που ξέρει να σαγηνεύει τους απανταχού fun της Ιταλικής μάρκας, προσφέροντας «άλλα κόλπα» σε επιβάτες και οδηγό, διατηρώντας ταυτόχρονα τον sportive χαρακτήρα που πλέον εξ-ηλεκτρίστηκε!   Το Junior

AUTO MOTOSPORTS

19.3.202519:45

  Στις 31 Μαΐου, η Αθήνα θα ζήσει για πρώτη φορά ένα show που θα «αφήσει ιστορία» στο Αεροδρόμιο Τατοΐου! Το Red Bull Showrun by ALUMIL φέρνει την RB7, ένα από τα πιο εμβληματικά μονοθέσια της Formula 1, αλλά και

AUTO MOTOSPORTS

19.3.202518:34

  Ο 16ος Μαραθώνιος Καλαμπάκας-Τρικάλων Θανάσης Σταμόπουλος& πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 16 Μαρτίου, προσελκύοντας 4.200 συμμετέχοντες, αριθμός- ρεκόρ που καθιστά τον αγώνα τον μεγαλύτερο εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Η Βούρδας Α.Ε., ένας από τους πλέον καθιερωμένους Εξουσιοδοτημένους Διανομείς και

AUTO MOTOSPORTS

19.3.202517:30

    Ο ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+ γιόρτασαν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 με δύο δυναμικά event, που είχαν χορηγό τον ΟΠΑΠ, τα οποία ενθουσίασαν το κοινό φέρνοντας έναν μοναδικό αέρα υψηλών ταχυτήτων. Οι εκδηλώσεις, που συγκέντρωσαν

AUTO MOTOSPORTS

18.3.202518:30

  Το Citroën C3 CAR OF THE YEAR 2025 Το Citroën C3 κατέκτησε τον τίτλο, κερδίζοντας τις ψήφους των έγκριτων δημοσιογράφων και δοκιμαστών αυτοκινήτου της χώρας. Το νέο δημοφιλές γαλλικό hatchback ξεχώρισε τόσο για την προσιτή τιμή, την ευρυχωρία, την

Rthess

Επικαιρότητα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΥΓΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

20.3.202516:43

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή