Φέτος, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η Ελλάδα βγάζει δύο ομάδες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μία στο Γιουρόπα Λιγκ και άλλες δύο στο Κόνφερενς Λιγκ.
Ο πρωταθλητής θα παίξει στον 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ (15-22/7), αλλά υπάρχει μία πιθανότητα να πάει απευθείας στα πλέι οφ (19-26/8).
Αν ο πρωταθλητής είναι ο Ολυμπιακός, θα πάει απευθείας στο League Phase, χωρίς προκριματικά (ξεκινά στις 16/9).
Ο δευτεραθλητής, κι εδώ είναι η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια, πηγαίνει στον 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ κι έχει κι αυτός την ευκαιρία, παρότι ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος, με πολύ δυνατούς αντιπάλους. Με τα σημερινά δεδομένα, θα είναι Φέγενορντ, Κλαμπ Μπριζ, Μπενφίκα, Φενέρμπαχτσε, Λιλ ή Μονακό κ.α.
Ο κυπελλούχος της Ελλάδας θα πάρει τη θέση στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ (7-14/8). Αν, όμως, πάρει το κύπελλο ο ένας από τους δύο πρώτους, που είναι πιθανό, τότε στο Γιουρόπα Λιγκ θα πάει ο 3ος του πρωταθλήματος.
Ο 4ος και ο 5ος του πρωταθλήματος θα παίξουν στο Κόνφερενς Λιγκ, στον 2ο προκριματικό, που θα γίνει 24-31/7.
Η διαφορά Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ, είναι μεγάλη. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι με μια μέτρια πορεία στο Γιουρόπα, ο ΠΑΟΚ κατοχύρωσε κέρδη περίπου 14 εκατομμυρίων, ενώ ο Παναθηναϊκός που είναι στους 16 του Κόνφερενς, δεν έχει έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια…
Αν κατακτήσει το κύπελλο ο ΟΦΗ ή ο Αστέρας Τρίπολης, τότε, ο κυπελλούχος βγαίνει στο Γιουρόπα Λιγκ, ο 3ος και ο 4ος στο Κόνφερενς Λιγκ και ο 5ος μένει εκτός Ευρώπης.
Comments are closed.