Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / 7ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Τα μηνύματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/04/202221:23

7ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Τα μηνύματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μονοπωλεί τις εργασίες του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. 

7ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Τα μηνύματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μονοπωλεί τις εργασίες του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. 

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

 

Οι ομιλίες και οι συζητήσεις στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών  αφορούν σε 7 θεματικούς πυλώνες: Γεωπολιτική και Διεθνής Ασφάλεια, Παγκόσμια Οικονομία, Βιωσιμότητα και Κλιματική Αλλαγή, το μέλλον της Ένωσης, Τεχνολογία και το Μέλλον της Ανάπτυξης,  Για μια ισχυρή Ελληνική οικονομία, Άνθρωποι, Οργανώσεις και Κοινωνία.

Το φόρουμ με τίτλο «New Realities», θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 9 Απριλίου και θα μιλήσουν δια ζώσης ή διαδικτυακά 780 προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπήκε σε μια πρωτόγνωρη δοκιμασία όπως ποτέ άλλοτε στο παρελθόν με την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, που άλλαξε τα δεδομένα πιθανότατα για πάντα. Η Ευρώπη απάντησε με μια σειρά κυρώσεων και ενωμένη συνεχίζει να αντιτίθεται στην Ρωσική εισβολή και να επιδεικνύει αλληλεγγύη στην Ουκρανία» ανέφερε στον διαδικτυακό χαιρετισμό της η πρόεδρος του Ε.Κ Roberta Metsola.

Αναφέρθηκε στις άμεσες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να «σταθεί» στο πλευρό των Ουκρανών και να θέσει στη συζήτηση και την οικονομική βοήθεια στην πληγωμένη χώρα και ένα πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας 1,5 εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη των προσφύγων και την μετακίνηση τους.

 

Sefik Dzaferovic: Καταστροφικές οι συνέπειες του πολέμου 

Στον χαιρετισμό του ο Sefik Dzaferovic πρόεδρος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης εξέφρασε το ενδεχόμενο ο πόλεμος της Ουκρανίας να επεκταθεί και στα δυτικά Βαλκάνια, ενώ ζήτησε ότι για την αποφυγή του ενδεχομένου αυτού χρειάζεται να εντατικοποιηθούν οι διεργασίες ένταξης της χώρας του και άλλων χωρών των δυτικών Βαλκανίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

«Σε μια εποχή που σκοτώνονται και πόλεις καταστρέφονται και εξοντώνεται οικονομικά ενώ παράλληλα οι συνέπειες του πολέμου παραμένουν καταστροφικές στην οικονομία καθώς η Ουκρανία ήταν σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη κρίση στην επισιτιστική προμήθεια. Η Ρωσία με αυτήν την κίνηση της εχει καταφέρει να πάψει να θεωρείται αξιόπιστος εταίρος ως μια μεγάλη αγορά κυρίως στην ενέργεια» πρόσθεσε.

 

Tatiana Valovaya: Ο OHE απαιτείται να ανασυγκροτηθεί 

H Tatiana Valovaya, γενική διευθύντρια του ΟΗΕ στη Γενεύη, επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο του Οργανισμού για τη σταθερότητα και την αποτροπή γεωπολιτικών εξελίξεων, αλλά και τη στήριξη προσφύγων, κατά τα 76 χρόνια λειτουργίας του.

Τόνισε ότι ο Οργανισμός απαιτεί ανασυγκρότηση προκειμένου να ανταποκρίνεται στις “Νέες Πραγματικότητες”, που είναι και το θέμα του Συνεδρίου των Δελφών”, οι οποίες προκύπτουν ύστερα από μεγάλες κρίσης.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δέσποινα Κρητικού

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1993 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες 4η Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, στην TV 100, σε ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία Τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή