Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / Άρης: «Κόλλησε» και πάλι (0-0) κόντρα στον… κακό του δαίμονα

AUTO MOTOSPORTS

03/04/202219:06

Άρης: «Κόλλησε» και πάλι (0-0) κόντρα στον… κακό του δαίμονα

Οι κίτρινοι προσπάθησαν να διασπάσουν το «τείχος» της άμυνας των Ηπειρωτών, όμως έπεσαν… πάνω σε έναν εξαιρετικό Λοντίγκιν.

Άρης: «Κόλλησε» και πάλι (0-0) κόντρα στον… κακό του δαίμονα

Γράφει ThessNews-DESK

Μακριά από το γκολ για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι έμεινε ο Άρης, καταφέρνοντας… να μείνει χωρίς φετινή νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

 

Οι κίτρινοι «κόλλησαν» στο ισόπαλο 0-0, με την έμπνευση του Χερμάν Μπούργος να επιλέξει διάταξη με τρεις αμυντικούς στο πρώτο ημίχρονο να αποδεικνύεται ανεπιτυχής.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου», από την πλευρά του, έφυγε απόλυτα ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα, έχοντας και τη στήριξη περίπου 100 οπαδών του.

 

«Φτωχό» πρώτο ημίχρονο

 

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες, με τους παίκτες του Άρη να προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα διάταξη (ουσιαστικά 3-4-2-1) που υιοθέτησε ο Χερμάν Μπούργος και αμφότερες τις ομάδες να εγκλωβίζονται σε παιχνίδι κέντρου.

Στο 17′ ο Σάσα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Λοντίγκιν με ένα μακρινό ευθύβολο σου, αλλά ο κίπερ του ΠΑΣ έδιωξε σε κόρνερ με σχετική υπερένταση.

Οι δύο αντίπαλοι για το επόμενο 20λεπτο συνέχισαν να αδυνατούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, με το παιχνίδι να είναι ιδιαίτερα σκληρό και τις δυνατές μονομαχίες να κυριαρχούν.

Στο 45′ ο Ιτούρμπε υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Ντομίνγκεθ, με το Ισπανό μέσο του ΠΑΣ Γιάννινα να του «ζητάει το λόγο» και τους δυο τους να επιδίδονται σε μία μικρή «κοκορομαχία».

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Παπαπέτρου σφύριξε τη λήξη ενός «φτωχού» σε θέαμα πρώτου ημιχρόνου.

 

Πίεσε στο β’, αλλά… ο ΠΑΣ είχε Λοντίγκιν

 

Ο Χερμάν Μπούργος προχώρησε με το… καλημέρα σε αλλαγές στην επανάληψη, μη έχοντας – προφανώς – μείνει ικανοποιημένος από την απόδοση του Άρη στο πρώο μέρος. Οι Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία και Ντουκουρέ πέρασαν εντός του αγωνιστικού χώρου, αντικαθιστώντας τους Ιτούρμπε, Εντιαγέ και Σάσα, με τη διάταξη να μετατρέπεται σε 3-4-3.

Αυτός, όμως, που απείλησε πρώτος ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Περέα να μπαίνει στην περιοχή του Άρη στο 48′, να βγάζει μία επικίνδυνη παράλληλη σέντρα, αλλά να μη βρίσκει κάποιον συμπαίκτη του.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μαντσίνι έκανε ένα εκπληκτικό σλάλομ, περνώντας διαδοχικά τρεις παίκτες, όμως κόπηκε την τελευταία στιγμή. Ένα λεπτό αργότερα, σε επίθεση του Άρη η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γκάνεα, με το σουτ του Ρουμάνου να βρίσκει την εξωτερική πλευρά του δεξιού κάθετου δοκαριού του Λοντίγκιν.

Στο 56′ οι παίκτες του Άρη άλλαξαν όμορφα την μπάλα, με τον Γκάνεα να σουτάρει από μακρινή απόσταση και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο ίδιο λεπτό, ο Μπούργος «έριξε» στο παιχνίδι τον Μπερτόγλιο αντί του Μπεναλουάν, αλλάζοντας τη διάταξη στο πιο ορθολογικό 4-2-3-1, σε μια προσπάθεια να τονώσει την επιθετικότητα των κιτρίνων.

Στο 61′ οι κίτρινοι εκτέλεσαν κόρνερ, ο Φαμπιάνο έπιασε το σουτ και ο Λοντίγκιν μπλόκαρε με ψυχραιμία. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπερτόγλιο να «δοκιμάσει τα πόδια» του, όμως το σουτ του Αργεντινού ήταν αδύναμο και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του κίπερ των Ηπειρωτών.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη στο 74′. Ο Γκάνεα σέντραρε από τα αριστερά στην καρδιά της περιοχής του ΠΑΣ και ο Καμαρά «έπιασε» μία πολύ όμορφη φαλτσαριστή κεφαλιά, που πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Η πίεση του Άρη συνεχίστηκε, με την επόμενη επικίνδυνη φάση να λαμβάνει χώρα στο 81′, όταν ο Λοντίγκιν μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Ματίγια.

Ο Μαντσίνι προσπάθησε να απειλήσει με παρόμοιο τρόπο στο 85′, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε δε βρήκε στόχο.

Στο 89′ οι Γιαννιώτες εκτέλεσαν κόρνερ, με τον Κάργα να πιάνει μία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει με σουτ του Ντουκουρέ στο 91′, όμως ο Λοντίγκιν ήταν και πάλι… εκεί.

Το τελικό σφύριγμα του Παπαπέτρου συνδυάστηκε με χλιαρές αποδοκιμασίες προς τους παίκτες του Άρη από τον κόσμο που βρέθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

 

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Μπεναλουάν (56′ Μπερτόγλιο), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα, Σάσα (46’Ντουκουρέ), Ματίγια, Εντιαγέ (46′ Ματέο Γκαρσία), Εμπακατά (80′ Σούντγκρεν), Ιτούρμπε (46′ Μαντσίνι), Καμαρά.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Ποζνάσκι, Εραμούσπε, Κάργας, Σάλιακας , Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ (83′ Λιάσος), Ντομίνγκεθ (73′ Παντελάκης), Περέα (90’+ Μορέιρα).

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:39

Η οδήγηση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, επηρεαζόμενη από παράγοντες που συχνά ξεπερνούν τον έλεγχο μας — από την κακή υποδομή δρόμων μέχρι τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πράγματι, οι παγκόσμιες αναζητήσεις για «άγχος κατά την οδήγηση» αυξήθηκαν

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:01

Η αυτοκινητοπομπή «Eurasian Tour with AITO», αποτελούμενη από τα μοντέλα AITO 9, AITO 7 και AITO 5, ξεκίνησε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chongqing και διένυσε 15.000 χιλιόμετρα σε 38 ημέρες, διασχίζοντας 12 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης,

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202410:51

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή