Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Πάτρα: Οι ουσίες λιδοκαΐνη – πριλοκαΐνη εντοπίστηκαν στην Τζωρτζίνα (ΦΩΤΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

02/04/202214:40

Πάτρα: Οι ουσίες λιδοκαΐνη – πριλοκαΐνη εντοπίστηκαν στην Τζωρτζίνα (ΦΩΤΟ)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας με την υπόθεση της δολοφονίας των μικρών κοριτσιών.

Πάτρα: Οι ουσίες λιδοκαΐνη – πριλοκαΐνη εντοπίστηκαν στην Τζωρτζίνα (ΦΩΤΟ)

Γράφει ThessNews-DESK

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας με την υπόθεση της δολοφονίας των μικρών κοριτσιών.

 

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες έχουν εντοπιστεί στην μικρή Τζωρτζίνα και νέες ουσίες πέρα από την κεταμίνη.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν οι ουσίες λιδοκαΐνη και η πριλοκαΐνη!

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα-ντοκουμέντα τα οποία παρουσιάζει το ereportaz.gr, από τις τοξικολογικές εξετάσεις της άτυχης Τζωρτζίνας προέκυψαν τα εξής αναισθητικά: Κεταμίνη και νορκεταμίνη (μεταβολίτης της κεταμίνης), λιδοκαϊνη και πριλοκαϊνη! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συγκεκριμένες ουσίες εξετάζονται πλέον και εκείνες  καθώς σε αντίθεση με την κεταμίνη γι αυτές δεν πραγματοποιήθηκε ποσοτικός έλεγχος. Στις Αρχές υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα άλλα δυο φάρμακα της ίδιας κατηγορίας (αναισθητικά) τα οποία εντοπίστηκαν στο αίμα του 9χρονου παιδιού.

Το ερώτημα το οποίο ανακύπτει είναι σε ποια φάση της νοσηλείας και για ποιο λόγο χορηγήθηκαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα και από ποιον από τη στιγμή που όπως προκύπτει από το ημερήσιο φύλλο φαρμάκων το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή μας δεν προκύπτει η χορήγησή τους από το προσωπικό του νοσοκομείου!

 

Οι ουσίες

 

Σε ότι αφορά τις ουσίες οι οποίες πλέον ερευνώνται (σε ότι αφορά την ποσσότητά τους) και ενδεχομένως να προσδώσουν νέο ενδιαφέρον στο θρίλερ της Πάτρας σημειώνεται ότι:

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος. Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.

 

Δείτε εδώ τις τοξικολογικές εξετάσεις

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή