Καθηλώνουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.
Βασικό πρόσωπο στην 18σέλιδο διαβιβαστικό η μητέρα της Τζωρτζίνας, Ρούλα, η οποία πλέον διώκεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Σε αυτό περιγράφεται μία πολύ ψύχραιμη γυναίκα, η οποία δεν αντέδρασε ούτε όταν διαπίστωσε ότι κινδύνευε η ζωή του παιδιού της, ούτε ενώ παρακολουθούσε τις αγωνιώδεις αλλά δίχως αποτέλεσμα, προσπάθειες των γιατρών να το σώσουν.
Εντύπωση προκαλεί ένα στιγμιότυπο που αναφέρεται στην έκθεση, καθώς οι ίδιοι οι γιατροί το συγκράτησαν ως επιβαρυντικό.
Συγκεκριμένα, η μητέρα, μία μόλις ημέρα πριν το θανατηφόρο επεισόδιο είχε πει στους γιατρούς του νοσοκομείου ότι «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα».
Έτσι, οι αρχές θεωρούν ότι λίγο πολύ η κατηγορούμενη προανήγγειλε το φρικτό έγκλημα, αφού -από τις καταθέσεις- δεν φαίνεται να υπήρχε λόγος ανησυχίας για την έλευση ενός μεγάλου επεισοδίου, που θα μπορούσε να είναι και θανατηφόρο.
Σχεδόν 20 ημέρες μετά το θάνατο της μικρής Ίριδας από πνευμονικό οίδημα στο σπίτι της, η μεγάλη της αδελφή Τζωρτζίνα εισάγεται για πρώτη φορά στο νοσοκομείο στις 8 Απριλίου, καθώς όπως περιγράφεται “έκανε στον ύπνο της με τρομώδεις σπασμωδικές κινήσεις των άκρων”.
Όπως διαβάζουμε στο news24/7.gr, συνολικά εννέα επεισόδια καταμετρήθηκαν από τον Απρίλιο του 2021, τα οποία ήταν όλα “αιφνίδια” και μικρής ισχύος, δίχως να υπάρξει ιατρική εξήγηση για την προέλευση τους, ενώ σε κανένα από τα επεισόδια δεν ήταν παρόντες οι γιατροί. Όπως επισημαίνεται, τα επεισόδια έλαβαν χώρα μόνο κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στα νοσοκομεία Πάτρας και Παίδων “Αγλαΐας Κυριακού”, οπότε και βρισκόταν σε θάλαμο, ενώ όπως επισημαίνεται, δεν σημειώθηκε κανένα ούτε όταν βρισκόταν σε ΜΕΘ είτε στο Ωνάσειο. “Κατά τη νοσηλεία στο Ωνάσειο δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στο παιδί.
Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα” αναφέρεται μεταξύ άλλων.
Σημαντικό δε είναι το στοιχείο ότι κατά την παραμονή της 9χρονης στο Ωνάσειο, πραγματοποιήθηκε πλήρης γονιδιακός έλεγχος στο παιδί, μέσω του οποίου δεν εντοπίστηκε κάτι επιβαρυντικό για τον οργανισμό του παιδιού.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.