Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Ουκρανία: Νέο μπαράζ βομβαρδισμών – «Καμένη γη» η Μαριούπολη – Μάχες στο Χάρκοβο (VIDEO)

ΚΟΣΜΟΣ

23/03/202208:45

Ουκρανία: Νέο μπαράζ βομβαρδισμών – «Καμένη γη» η Μαριούπολη – Μάχες στο Χάρκοβο (VIDEO)

Τέσσερις εβδομάδες συμπληρώνονται αύριο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με την κατάσταση να παραμένει εξαιρετικά τεταμένη.

Ουκρανία: Νέο μπαράζ βομβαρδισμών – «Καμένη γη» η Μαριούπολη – Μάχες στο Χάρκοβο (VIDEO)

Γράφει ThessNews-DESK

Τέσσερις εβδομάδες συμπληρώνονται αύριο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με την κατάσταση να παραμένει εξαιρετικά τεταμένη.

 

Δραματική είναι η κατάσταση στη Μαριούπολη, μία ουκρανική πόλη με έντονο ελληνικό στοιχείο. Όπως αποκάλυψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο νυχτερινό του διάγγελμα, στη Μαριούπολη βρίσκονται εγκλωβισμένοι τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι, σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τρόφιμα, νερό και φάρμακα, εν μέσω των ρωσικών βομβαρδισμών.

«Από σήμερα, υπάρχουν περίπου 100.000 άνθρωποι στην πόλη. Σε απάνθρωπες συνθήκες. Σε πλήρη αποκλεισμό. Χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, χωρίς φάρμακα. Υπό συνεχείς βομβαρδισμούς, υπό συνεχείς βομβαρδισμούς» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες για τη διάσωση αμάχων εκεί, μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων, έχουν διακοπεί από ρωσικούς «βομβαρδισμούς ή εσκεμμένο τρόμο».

 

 

Τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα μετατρέπουν την πολιορκημένη Μαριούπολη σε «καμένη γη», τόνισε χθες Τρίτη η δημοτική αρχή, καθώς οι ΗΠΑ και η Ευρώπη σχεδιάζουν την επιβολή νέων κυρώσεων προκειμένου να τιμωρήσουν τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι οδομαχίες και οι βομβαρδισμοί μαίνονται στη Μαριούπολη, σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους.

Η πολιορκία της Μαριούπολης είναι σφοδρότατη, με ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ να αναφέρουν, επικαλούμενοι πληροφορίες από αξιωματούχους της αμερικανικής Άμυνας, ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλέον μπει στην πόλη ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για τους Ρώσους.

 

 

Αδιάκοπες μάχες στο Χάρκοβο

 

Παράλληλα, ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι απέκρουσε επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στο Χάρκοβο, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η ρωσική πλευρά ανέπτυξε επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 χθες βράδυ, υποστήριξε ο Ολέγκ Σινεγκούποφ, διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα Ουκράινσκα Πράβντα, όμως «οι δυνάμεις μας κρατούν τις θέσεις τους».

Πάντως, χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση στο πολιορκούμενο Ιζιούμ, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση με την πόλη επί του παρόντος, ενώ οι προσπάθειες να οργανωθεί ανθρωπιστικός διάδρομος απορρίφθηκαν από τη ρωσική πλευρά, πρόσθεσε ο Ουκρανός αξιωματικός.

 

 

«Οχυρό» το Κίεβο – Λήγει η απαγόρευση κυκλοφορίας

 

Εντωμεταξύ, σήμερα το πρωί ολοκληρώνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην ουκρανική πρωτεύουσα που ίσχυε από το βράδυ της Δευτέρας 21/3, η τρίτη από την έναρξη του πολέμου. Το Κίεβο παραμένει υπό την απειλή μιας επίθεσης του ρωσικού στρατού, που στρατοπεδεύει στα βορειοδυτικά και ανατολικά προάστιά της.

Μάλιστα, η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων φαίνεται να έχει σταματήσει στα βορειοδυτικά του Κιέβου.

Σειρήνες, βομβαρδισμοί και εκρήξεις ακούγονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Σε αυτήν την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, την τρίτη από την έναρξη του πολέμου, όλα τα καταστήματα παρέμεναν κλειστά. Όλοι έμειναν στα σπίτια τους, με την εντολή να κατεβαίνουν στα καταφύγια όταν ηχούν οι σειρήνες, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Βιτάλι Κλίτσκο.

Από τα 3,5 εκατομμύρια κατοίκους που είχε το Κίεβο πριν από τον πόλεμο, χιλιάδες -κυρίως γυναίκες και παιδιά- έχουν φύγει από την πόλη. Έμειναν πίσω κάποιοι ηλικιωμένοι και οι άνδρες που συμμετέχουν στην άμυνα της πρωτεύουσας.

Το δάσος των βορείων προαστίων της πόλης, όπου οι κάτοικοι πήγαιναν τα Σαββατοκύριακα για βόλτα, έχει μετατραπεί πλέον σε ένα τεράστιο, περιχαρακωμένο στρατόπεδο.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202423:00

  Η Καναδή τραγουδίστρια απένειμε το βραβείο «Spirit of Life» στον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της AEG Presents, Τζέι Μαρσιάνο για τη συνεισφορά του στην έρευνα για τον καρκίνο. «Γνωρίζω ότι στην υπέροχη ζωή μας, την οποία γεμίζουν η οικογένεια,

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202422:52

  Η Ιβάνκα Τραμπ πήγε στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στο Μαϊάμι της Φλόριντα, λίγες εβδομάδες αφότου ο πατέρας της, υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι μισεί την Αμερικανίδα σούπερ σταρ της ποπ! Η παρουσία της Ιβάνκα στη

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202422:30

  Σε πρόσφατη συνέντευξή τους, οι παραγωγοί της σειράς αποκάλυψαν ότι η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα πρωταγωνίστρια της σειράς  «Νοικοκυρές σε Απόγνωση» και παραγωγός, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη χρηματοδότηση της πρώτης ταινίας. «Ήμασταν στην τελευταία εβδομάδα της παραγωγής και είχαμε

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202421:41

  Η βρετανική αστυνομία απηύθυνε σήμερα νέα έκκληση για μάρτυρες, οκτώ χρόνια μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας και του γιου της που έφυγαν στη Γαλλία και έκτοτε δεν τους ξαναείδε κανείς. Σύμφωνα με την αστυνομία του Κλίβελαντ, η Σάρα Σίσον,

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202421:15

  Με μια μικρή χρέωση να επιβαρύνονται οι επισκέπτες που θέλουν να επισκεφτούν τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, ώστε η χώρα να μπορεί να διατηρεί σε καλή κατάσταση τις παγκοσμίου φήμης εκκλησίες και τους καθεδρικούς ναούς της, πρότεινε

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202418:47

  Η Κάμαλα Χάρις θα εμφανιστεί στο Τέξας, ένα «κάστρο» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για να στηρίξει τον υποψήφιο γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κόλιν Όλρεντ, ο οποίος υπολείπεται του Ρεπουμπλικανού Τεντ Κρουζ στις δημοσκοπήσεις και να μιλήσει για το δικαίωμα στην άμβλωση.

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή